NavMenu

Kompanija Gugi iz Budve planira izgradnju butik hotela sa četiri zvezdice u Lastvi Grbaljskoj (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 20.04.2021. 16:06
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Business Art)
Kompanija Gugi iz Budve planira izgradnju butik hotela u Donjoj Lastvi u Tivtu, a za idejno rešenje objekta dobila i saglasnost glavnog državnog arhitekte. Kako je navedeno u projektu koji je obradio studio Business Art, objekat je planiran na parcelama 19/2 i 19/3, a predviđeno je da bude površine 718 m2.

Parcele na kojima je predviđena izgradnja hotela nalaze uz Jadransku magistralu. U dokumentu je objavljeno da je reč o butik hotelu sa četiri zvezdice. Glavni ulaz nalazi se sa desne strane objekta. Recepcija i restoran predstavljaju jednu celinu, s obzirom na kapacitet i namenu objekta. Na prizemnoj etaži se nalazi terasa koja pripada restoranu, kao i servisne prostorije (kuhinja i toaleti).

Planirano je da spratnost objekta bue P+2. Smeštajne jedinice se nalaze na gornjim etažama i orjentisane su ka moru. Predviđeno je da u hotelu bude osam soba.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Business Art)
Vertikalna komunikacija se odvija kroz armiranobetonsko jezgro koje se sastoje od evakuacionog stepeništa, vertikalnih šahtova za instalacije i lifta. Vertikalna komunikacija se odvija od podruma, pa do poslednje etaže sa smeštajnim jedinicama. Izlaz na krov je moguć samo putem stepeništa. Podrumska etaža namenjena je garažiranju i servisnim prostorijama.

Kolski pristup hotelu obezbeđen je iz pravca Jadranske magistrale. Isključenje za ulazak u garažu nalazi se sa leve strane objekta, saobraćajnica je jednosmerna, u najužoj tački širine 3,5 metara. Saobraćajnice u garaži su širine 6,1 metar, odnosno 7 metara. Sve vertikalne komunikacije vode do garaže. Ukupan ostvareni broj parking mesta vozila u garaži je sedam.

Kada je reč o pejzažnoj arhitekturi, nisko linearno zelenilo stvara barijeru između trotoara i terase objekta. U datom projektu velika pažnja je posvećena ozelenjavanju slobodne površine iza objekta. Ideja je bila što više očuvati i oplemeniti postojeće zelenilo koje se nalazi na strmim stranama sa zadnje strane objekta.


Fotogalerija
Butik hotel u Donjoj Lastvi
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.