NavMenu

Banjalučki Hotel Palas namerava da proširi kapacitete - Posle renoviranja i četvrta zvezdica

Izvor: eKapija+ Utorak, 20.04.2021. 14:00
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Čavić)
Banjalučki hotel Palas postao je 2020. godine deo grupacije Zepter Hotela, kada je potpisan ugovor o franšizi. Unutrašnjost hotela je krajem iste godine u potpunosti renovirana, čime su dobili i četvrtu zvezdicu. Kako za eKapiju otkriva direktorka hotela Miroslava Pijetlović, u narednom periodu žele da prošire kapacitete.

- Ukoliko nam situacija dozvoli, plan nam je proširenje kapaciteta, kako smeštajnog, tako i kongresnog.

Pijetlović dodaje da su posle prošlogodišnjeg renoviranja sobe opremljene luksuzno, sa kvalitetnim nameštajem i dodatnim sadržajem Zepter proizvoda.

- Therapy air prečistač vazduha koji eliminiše viruse i bakterije ima setrifikat da je pouzdan i u eliminisanju virusa korona, a u sobama imamo i Zepter aparat za kafu, Zepter kozmetiku, kao i Zepter madrace.

Hotel Palas je sagrađen 1933. godine, u periodu procvata Banjaluke, za vreme Vrbaske banovine i bana Svetislava Tise Milosavljevića. Od tog vremena do danas jedna je od najlepših građevina u Banjaluci. Hotelska zgrada je zaštićeni spomenik graditeljskog nasleđa prve kategorije.

- Raspolažemo sa 66 smeštajnih jedinica, od toga dva apartmana. Što se tiče dodatnih sadržaja, posedujemo fitnes studio, saunu, frizerski studio, zatim restoran, bar, poslastičarnicu i noćni klub. Kapacitet restorana je 100 sedećih mesta.
(Foto: Markus Spiske/unsplash)
Direktorka hotela nam kaže da poseduju i salu za konferencije kapaciteta za oko 70 osoba.

- Hotel raspolaže i sa 30 parking mesta, kao i sa 10 garažnih - ističe Pijetlović.


Uticaj pandemije na poslovanje

Korona kriza je, ističe Pijetlović, značajno uticala i ugrozila opstanak hotelskih kapaciteta.

- Ono što smo uradili i što je bilo neophodno kako bismo se prilagodili novonastaloj situaciji, jeste da smo promenili strategiju u smislu smanjenja troškova, zatim smo se priključili Udruženju HORECA RS, kako bismo zajednički nastupili i tražili oslobođenje od plaćanja doprinosa i slične beneficije. Takođe, kreiranje povoljnijih ponuda i korporativni kanal prodaje su neki od segmenata koji su pomogli u opstanku.

Pijetlović smatra da su protekli period dobro izdržali, međutim, kako kaže, biće potrebno da se na ozbiljniji način viši nivo vlasti pozabavi kako bi se od BiH napravila korona-fri zona po uzoru na Tursku.

- Potrebno je da prilagodimo mere, kao npr. uvođenje brzog testa po uzoru na Hrvatsku kako bismo se što pre otvorili za goste van granica naše zemlje - ističe.

Iako Banjaluci nedostaje više hotela visoke kategorizacije, Pijetlović smatra da Zepter Palas u ovom trenutku ozbiljno može da odgovori na zahtjev poslovnih gostiju, kao i gostiju koji su u Banjaluci turistički.

- Hotel je novorenoviran sa lux sobama, parkingom i nalazi se na trgu u centru grada - zaključila je direktorka hotela Palas.

S. Š.

Fotogalerija
Hotel Palas Banjaluka
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.