NavMenu

Stanić Beverages uložio 1,35 mil EUR u modernizaciju fabrike sokova u Kreševu - U 2021. proizvodnja 35 miliona litara

Izvor: biznisinfo.ba Nedelja, 18.04.2021. 15:11
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: 06photo/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Stanić Beverages uložila je oko 2,7 mil KM (1,35 mil EUR) u modernizaciju proizvodnog pogona fabrike juicy sokova u Kreševu, čiji je stopostotni vlasnik, radi podizanja kvalitete proizvodnje prema najvišim evropskim i svetskim standardima, preneo je portal BiznisInfo.

Početna investicija u fabriku 2013. godine iznosila je oko 23,5 mil KM (11,75 mil EUR), a dodatna investicijska faza strateški je plan za širenje u nove kategorije i podizanje kvalitete proizvodnih procesa, saopštili su iz kompanije.

Proizvodnja sokova u fabrici Stanić Beverages u Kreševu u 2020. iznosila je 28,2 miliona litara, a za 2021. godinu planirana je proizvodnja od 35 miliona litara.

– U trenutno nestabilnoj privrednoj klimi, ulaganje više od 2,5 mil KM (1,25 mil EUR)u unapređenje procesa proizvodnje pokazuje hrabrost naše grupacije, ali i činjenicu da nam je kvalitet na prvom mestu. Brand juicy perjanica je firme Stanić Beverages, koja je deo Stanić grupacije, a juicy sokovi danas su prisutni u čak 22 zemlje sveta: 15 u Evropi, pet na Bliskom istoku, jednoj u Africi i jednoj u Aziji – kazao je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsednik uprave Stanić Grupe.


U poslednjih 20 godina proizvodnja juicy sokova porasla je s dva miliona na 60 miliona litara na godinu.

Tvrdi da su se, bez obzira na epidemiju koja je sve zatekla u prethodnoj godini, danas spremniji nositi s novim izazovima.

– Prepoznali smo nove prilike te planiramo rast proizvodnje od 6,5 miliona litara u 2021. godini – izjavio je Stanić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.