NavMenu

Kineski turistički magazin WiTrip svrstao CG među top 10 svetskih destinacija iz snova

Izvor: Mina Subota, 17.04.2021. 14:20
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Pixabay.com/osoian-marcel)Ilustracija
Kineski turistički magazin WiTrip dodelio je Crnoj Gori prestižnu nagradu TOP 10 svetskih destinacija iz snova, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Iz NTO su kazali da je reč o magazinu namenjenom putnicima koji teže luksuznom odmoru, sa kreativnim konceptom "kulturni turizam, samopouzdanje i uživanje u životu".

Crna Gora je, prema rečima predstavnika WiTrip magazina, zahvaljujući turističkim potencijalima i sve značajnijem uticaju na turstičkoj mapi sveta, jedna od najpoželjnijih destinacija u ovoj godini.

Svečana ceremonija dodjele nagrada održana je u Šangaju, u prisustvu više od 200 predstavnika turističke i hotelske industrije Kine. Pored Crne Gore dobitnici prestižne nagrade su: Francuska, Južna Afrika, Finska, Švajcarska, Izrael, Uganda, Holandija, Irska i Norveška.

- Imajući u vidu da se turistički časopis WiTrip distribuira u svim većim kineskim gradovima, među kojima su Peking, Šangaj, Guandžo i Hangdžo, priznanje je potvrda da Crna Gora postaje sve atraktivnija turistička destinacija na udaljenom tržištu Kine - navodi se u saopštenju.

NTO, prema rečima njenih predstavnika, u kontinuitetu realizuje promotivne aktivnosti na kineskom tržištu u okviru kampanje pod nazivom Wild Soul of Europe - Slow Adventure.


- Još jedan u nizu promotivnih događaja na kojem će biti predstavljena turistička ponuda destinacije je prvi Europe Virtual Travel Trade Show, koji se održava od 19. do 23. aprila u Kini. Taj virtuelni sajam organizuje Evropska komisija za putovanja (ETC), a NTO će na njemu učestvovati - navodi se u saopštenju.

Iz NTO su dodali da je u cilju promocije Crne Gore kao turističke destinacije na tržištu Kine, u toku i kampanja koja se realizuje pod sloganom "U društvu prirode", na svim većim kineskim platformama, među kojima su i Weibo i WeChat.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.