NavMenu

Vakcine sa Torlaka poslate u Moskvu na analizu

Izvor: eKapija Petak, 16.04.2021. 11:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock)Ilustracija
Na Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak napunjeno po 3.000 bočica komponenti 1 i 2 vakcine Sputnjik. Po 1.100 od svake komponente se šalje u Moskvu na Institut Gamaleja, gde će biti 21 dan i specijalisti će analizirati komponente i doneti odluku o tome da li je Torlak spreman da otpočne proizvodnju, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, saopšteno je iz vlade.

Prema njegovim rečima, ukoliko sve bude kako treba, krajem maja će otpočeti proizvodnja.

- Supstanca koja će se dopremati u Torlak biće iz Gamaleje i ona će na specijalan način biti transportovana u Beograd - naveo je ministar i izrazio nadu da će početkom juna biti vakcinisani prvi građani vakcinom napravljenom u Srbiji.

On je podvukao da će se u narednom periodu sa stručnjacima iz Rusije raditi na studiji izvodljivosti šta je sve potrebno Torlaku i istakao da je planirano da se u prvom periodu na Torlaku proizvede četiri miliona doza vakcina Sputnjik.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.