NavMenu

Mei Ta planira nove investicije u Obrenovcu - U igri gradnja najvećeg logističkog centra kompanije za celu Evropu ili trećeg proizvodnog pogona

Izvor: eKapija Petak, 16.04.2021. 11:01
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Kineska kompanija Mei Ta koja u obrenovačkoj industrijskoj zoni Barič u dve fabrike proizvodi delove za automobile i motore, planira nove investicije na toj lokaciji.

Kako je za eKapiju rečeno u GO Obrenovac, predstavnici kompanije su prošle godine sa lokalnom samoupravom razmatrali dve opcije za novo ulaganje.

- Prvobitna zamisao čelnika Mei Ta bila je da u Bariču izgrade najveći logistički centar kompanije za celu Evropu. Dakle sva logistika koja im je potrebna za poslovanje u Evropi bila bi ovde. Kasnije su razmatrali i proširenje proizvodnje, odnosno gradnju trećeg pogona, s obzirom na dobre proizvodne rezultate u poslednje vreme. Obe ove opcije su još uvek na stolu – rekli su nam u Opštini.

Istakli su da kompanija trenutno u Obrenovcu zapošljava 3.000 ljudi i da su prve dve faze investicije pokazale izuzetne rezultate.

Podsetimo, prvi pogon Mei Ta u Obrenovcu otvoren je 2017. godine, a drugi dve godine kasnije. U obe fabrike ukupno je uloženo 150 mil EUR, od čega je država Srbija finansirala 35%.


Na otvaranju drugog pogona ministar finansija Siniša Mali najavio je mogućnost gradnje i trećeg pogona kineskog investitora u ovoj beogradskoj opštini.

Inače, kompanija je nedavno Ministarstvu zaštite životne sredine podnela zahtev za saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu 5. faze projekta izgradnje fabrike automobilskih delova u Bariču, a kako su nam precizirali u opštini, reč je objektu završne obrade koji je već izgrađen. B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija, Finansije

Struja za privredu Srbije od 1. maja jeftinija 25%?

Električna energija za komercijalno snabdevanje u Srbiji, odnosno za privredu, trebalo bi da pojeftini od 1. maja za oko 25% jer su pale cene tog energenta na tržištu, rekao je stručnjak za energetiku Željko Marković. On je za Betu rekao da je Elektroprivreda Srbije (EPS) cenu električne energije za privredu ugovarala zavisno od cena na tržištu i da je taj način izmenjen zbog energetske krize, kada su višestruko skočile. - Cene za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.