NavMenu

Rast prodaje nepokretnosti u Beogradu - Najskuplji stanovi na Savskom vencu

Izvor: Beta Četvrtak, 15.04.2021. 17:05
Komentari
Podeli
(Ilustracija) Javni beležnici i osnovni sudovi u Srbiji su Republičkom geodetskom zavodu u prvom kvartalu ove godine dostavili 41.456 ugovora o prometu nepokretosti, tako da je za godinu dana broj registrovanih ugovora veći za 9.113, odnosno 39,5%, saopštio je danas Zavod.

Nepokretnosti su prodate za ukupno više od 1,3 mlrd EUR, što je 41,8% više nego u istom kvartalu prethodne godine.

Najskuplji kvadrat stana u Srbiji opet je bio na lokaciji Beograd na vodi i koštao je 9.677 EUR i za taj stan je najviše novca izdvojeno - 1.470.888 EUR. Prvih devet najskupljih stanova prodato je na toj lokaciji.

Najviša cena po kvadratu u starogradanji bila je 4.500 EUR za stan u beogradskoj opštini Stari grad, a najviše novca u iznosu od 600.000 EUR izdvojeno je za stan na Novom Beogradu.

Najskuplji kvadrat poslovnog prostora prometovan je na Zvezdari, dok je najviša ugovorna cena poslovnog prostora ostvarena na Novom Beogradu, a najskuplje garažno mesto u novogradnji prometovano je na Čukarici.

Kada je u pitanju zemljište namenjeno za industrijsku gradnju najviše cene po metru kvadratnom postignute su u Železniku i Batajnici, dok je najviše izdvojenog novca u jednom ugovoru bilo za parcele na teritoriji Šimanovaca i Zuca.

Najviše ugovorne cene kuća ostvarene su na teritoriji beogradske opštine Savski venac, najviša cena kvadratnog metra poljoprivrednog zemljišta postignuta je u Jakovu, opština Surčin, a najviša ugovorna cena u Bačkoj Topoli.

Kreditom je plaćeno 38% nepokretnosti, a gotovinom 62%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija, Finansije

Struja za privredu Srbije od 1. maja jeftinija 25%?

Električna energija za komercijalno snabdevanje u Srbiji, odnosno za privredu, trebalo bi da pojeftini od 1. maja za oko 25% jer su pale cene tog energenta na tržištu, rekao je stručnjak za energetiku Željko Marković. On je za Betu rekao da je Elektroprivreda Srbije (EPS) cenu električne energije za privredu ugovarala zavisno od cena na tržištu i da je taj način izmenjen zbog energetske krize, kada su višestruko skočile. - Cene za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.