NavMenu

Opština Ruma se uskoro priključuje na sistem regionalne deponije Srem-Mačva

Izvor: RTV Četvrtak, 15.04.2021. 15:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Huguette Roe/shutterstock.com)Ilustracija
Javno komunalno preduzeće Komunalac iz Rume nedavno je dobilo saglasnost Sremske Mitrovice i Rume, gradova osnivača regionalne deponije Srem-Mačva, za priključenje na njen sistem.

Tokom ove godine Opština Ruma će se priključiti na sistem, što znači rešenje velikog ekološkog pitanja na području opštine.

- Predstoji nam organizaciono sprovođenje svih postupaka koji će nam omogućiti da, lakše i ekonomičnije, sve ono što sakupljamo prevezemo do reginalne deponije - kaže Dragan Panić, direktor JKP Komunalac iz Rume.

Na sastanku čelnika razgovaralo se i o dosadašnjem radu deponije, ali i o još nekim planovima u budućnosti.

- Razgovarali smo i o proširenju kapaciteta deponije, i o drugoj, odnosno trećoj fazi, a naravno i o postrojenju za reciklažu koji bi trebalo u bliskoj budućnosti da počne sa radom - kaže Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Zahvaljujući priključenju na sistem regionalne deponije, višedecenijski problem odlaganja otpada Rumljana biće adekvatno rešen.

- Za Rumu ovo ima nemerljiv značaj, jer ćemo posle više decenija doći u situaciju da zatvorimo našu deponiju, a imaćemo uređeno odlaganje i odvoženje smeća na adekvatno mesto koje je za tu namenu i napravljeno - kaže predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Regionalna deponija Srem-Mačva je na sastanku navedena kao primer dobre prakse, koji i ostale opštine i gradovi u Srbiji treba da slede.

- Na sastanku ćemo se dogovarati o daljim koracima u vezi sa saradnjom, a nadamo se da će se uskoro pridružiti i Opština Šid, koja je u proceuri - kaže Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Saglasnost da se da se priključi na sistem regionalne deponije nedavno je dobila i Opština Bogatić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.