NavMenu

Herceg Novi se sprema za sezonu - Otvoreno 15 hotela, čekaju se gosti iz Rusije, Ukrajine i regiona

Izvor: Media Biro Četvrtak, 15.04.2021. 14:23
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/ryurikovna)
U Herceg Novom su umereno po pitanju uspešnosti turistički sezone, bez obzira na epidemiološku situaciju. Za sada, u toj Opštini otvoreno je 15 hotela, a pripreme za doček turista teku prema planu, kazali su iz Turističke organizacije Herceg Novi za agenciju Mediabiro.

- Sve gradske službe koje su zadužene za pripremu letnje turističke sezone, odrađuju svoj posao, privode ga kraju velikim dijelom. Kompletna turistička privreda: hotelijeri, izdavaoci privatnog smeštaja, restorateri spremni su da prime turiste. Međutim, kompletan razvoj će zavisti od epidemiološke situacije. Na to smo fokusirani. Svesni smo da će imunizacija učiniti najveći korak napretka - kazala je Natalija Terzić za agenciju Mediabiro.

Dodala je da TO Herceg Novi stremi imunizaciji svih turističkih poslenika u gradu. Podsetila je da Herceg Novi, kao i Crne Gora, poseduje safe travel sertifikat. Reč je o oznaci koja se dodeljuje sigurnim i bezbednim destinacijama.

- To je nešto zbog čega se turista lakše opredeli za boravak. U Herceg Novom, već 11 objekata poseduje sertifikat. Tako da je to nešto što će sigurno doprineti da se turista lakše opredeli za izbor mjesta gde će da provede svoj odmor tokom letnje turističke sezone - poručila je Terzićeva.

Emitivna tržišta su region, Rusija i Ukrajina. Terzićeva je kazala da ima dosta upita i iz predela Zapadne Evrope, ali i Skandinavije.


- Što se tiče gostiju iz regiona sigurno je da će hotelijeri, odnosno izdavaoci smještaja izaći u susret na način da za neku manju cenu, u odnosu na prethodne godine, ponudi isti, ako ne i bolji kvalitet - istakla je Natalija Terzić.

Pod pokriviteljstvom Nacionalne turističke organizacije, TO Herceg Novi radi kampanju pod nazivom "U društvu prirode".

- To je nešto što turiste privlači, a Herceg Novi obiluje prirodnim ljepotama: zaleđem gde su brojne pešačke i biciklističke staze, avanturistički park, sela sa autentičnom mediteranskom arhitekturom, organski proizvodi, peščane plaže i brojna izletiša. To je nešto što privlači turiste sa Zapada - zaključila je Terzićeva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.