NavMenu

Potpisan Memorandum o izgradnji obilaznice oko Novog Sada, sa novim mostom preko Dunava

Izvor: Tanjug Sreda, 14.04.2021. 15:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)Ilustracija
Memorandum o razumevanju za projekat izgradnje obilaznice oko Novog Sada, sa mostom preko Dunava, potpisali su danas u Vladi Srbije ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor Koridora Aleksandar Antić i direktor kineske kompanije CRBS Džang Sjaojuen.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Biljana Vuksanović, kao i predstavnici Ambasade Kine u Srbiji Liu Kai i Dai Jingčeng.

Izgradnja obilaznice oko Novog Sada, sa mostom preko Dunava, od velike je važnosti za taj grad jer će rasteretiti saobraćaj, ali i za ceo region, jer se ona nadovezuje na Fruškogorski koridor čija izgradnja uskoro počinje, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju za projekat izgradnje obilaznice oko Novog Sada u Vladi Srbije, Momirović je rekao da je vrednost tog projekta 130 mil EUR i da će se raditi u saradnji sa kineskom kompanijom CRBC i Koridorima Srbije.

Istakao je da je u sklopu obilaznice planirana i izgradnja mosta preko Dunava, a to je, naglašava ministar, jedan od dva nova mosta koji će se gradi u Novom Sadu. Podsetio je da je u sklopu Fruškogorskog koridora planirana izgradnja drugog mosta kod Kovilja.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić rekao je da će do kraja godine početi i realizacija projekta izgradnje autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad.

Ističe da je današnjim Memorandumom potpisano to da kineska kompanija CRBC može da pristupi izgradi planske i tehničke dokumentacije za taj projekat, idejnim rešenjima, ali i proceni uticaja na životu sredinu.

Antić je ukazao da je današnji Memorandum ključni korak ka realizciji projekta obilaznice oko Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je uveren da će obilaznica oko Novog Sada i novi most rasteretiti saobraćaj u tom gradu, ali i promeniti ambijent grada.

Savetnik za ekonomsku i trgovinsku saradnju u Ambasadi Kine Liu Kai istakao je da je projekat "Obilaznica oko Novog Sada" od velikog značaja, kako za ublažavanje pritiska saobraćaja, tako i za ekonomski razvoj centralne i severne Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.