NavMenu

Paraf na sporazum za realizaciju projekta treće sekcije Transbalkanskog koridora od Obrenovca do Bajine Bašte

Izvor: eKapija Utorak, 13.04.2021. 13:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Potpisan je Sporazum o ustupanju finansijske pomoći i odgovornosti između Ministarstva rudarstva i energetike i EMS AD, što je jedan od koraka u realizaciji projekta treće sekcije Transbalkanskog koridora, od Obrenovca do Bajine Bašte.

Sporazum su potpisale ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i direktorka EMS-a Jelena Matejić.

Ukupna dužina dalekovoda na ovoj sekciji je 109 kilometara, a vrednost investicije od 58,95 mil EUR, od čega 12,8 mil EUR čine bespovratna sredstva EU, koja ovim sporazumom Ministarstvo ustupa EMS-u, navedeno je na sajtu Ministartsva.

Zorana Mihajlović je rekla da je izgradnja Transbalkanskog koridora strateški važna investicija ne samo za Srbiju, već predstavlja projekat od regionalnog i evropskog značaja:

- Ulaganje u prenosnu elektroenergetsku mrežu kroz projekat Transbalkanskog koridora ne samo što će poboljšati sigurnost i kvalitet napajanja u zapadnoj i centralnoj Srbiji, nego je važno i za povezivanje regiona u oblasti energetike. Vizija Srbije je da, kao što je već važna tranzitna ruta u transportu, bude i nezaobilazan energetski koridor, što će izgradnjom Transbalkanskog koridora i biti.

Direktorka EMS-a Jelena Matejić rekla je da potpisivanje Sporazuma o ustupanju finansijske pomoći i odgovornosti između MRE i EMS AD predstavlja korak u ostvarenju zacrtanog cilja - postizanju potpune energetske bezbednosti Republike Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.