NavMenu

GODFRI: Uskoro novi koraci DFC za mala i srednja preduzeća

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 12.04.2021. 17:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Public Domain Pictures)Ilustracija
U narednim nedeljama mogu se očekivati novi aktivnosti Američke međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) na polju bankarskih garancija za mala i srednja preduzeća u Srbiji, izjavio je ambasador SAD Entoni Godfri.

- DFC je i dalje aktivna u Srbiji i nadam se da ću u roku od nekoliko nedelja moći da objavim nove korake našeg projekta u vezi sa razvoj em bankarskih garancija za mala i srednja preduzeća - rekao je Godfri i dodao da se na tome radi sa Vladom Srbije i srpskim bankama.

Ambasador je dodao da se te aktivnosti sprovode u cilju jačanja jasne posvećenosti SAD onome u šta veruju - a to je da su mala i srednja preduzeća najbolji motor za ekonomski rast zemlje.

- Želimo da se fokusiramo na to i to će biti veliki deo uspeha kome težimo - rekao je Godfri u Vladi Srbije nakon potpisivanja amandmana na produžetak razvojnog partnerstva Vlade SAD i Ministarstva za evropske integracije, a koji uključuje i dodatna 22 mil USD bespovratne pomoći Srbiji u 2021. godini.

Kancelarija DFC u Beogradu otvorena je u septembru kao konkretizacija dela Vašingtonskog sporazuma Beograda i Prištine.

Godfri je ranije naveo da Sporazum pokazuje posvećenost Vašingtona ekonomskoj budućnosti Srbije kao i da će to omoguciti "da DFC upotrebi ceo svoj spektar finasijskih instrumenata kao što su finansiranje duga, kapitalne investicije, osiguranje od političkog rizika i kadrove za tehničku pomoć".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.