NavMenu

Nekoliko strateških partnera zainteresovano za pirotski Tigar

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 12.04.2021. 14:06
Komentari
Podeli
(Foto: fotoinfot/shutterstock.com)
Postoji interesovanje nekoliko strateških partnera za kompaniju Tigar u Pirotu, izjavila je ministarka privrede Anđelka Atanasaković.

- Radi se novi unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) koji će biti u maju na sudu. Mislim da ćemo uskoro naći rešenje za Tigar što je veoma važno za ceo grad - rekla je Anatanasković posle obilaska pogona Tigra gde se proizvodi obuća.

Ona je istakla da joj je drago što preduzeća poput Tigra "opstaju u ova teška vremena i što su borci".

- To se videlo još 2015. godine kada je Tigar dobio prvi UPPR i kada je država garantovala sva njihova dugovanja i spasila ih od moguće gore situacije. Uspeli su da se oporave, da sami krenu dalje i prave nove proizvode, da se pokrenu - kazala je ministarka.

Dodala ja da država ne može stalno da oprašta dugovanja.

- Ova kompanija je stala na noge i izmiruje obaveze prema državi i radnicima, to je najbitnije, a 80% proizvodnje odlazi u izvoz - rekla je Atanaskovićeva, dodajući da je raduje i činjenica da u Tigru radi dosta mladih, a ima i dosta ženske radne snage.

Pomoćnica direktora Tigra Danijela Aleksov je rekla da se u pogonima te kompanije proizvodi dnevno od 7.000 do 8.000 pari gumene obuće u tri smene.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.