NavMenu

Početak izgradnje severne obilaznice oko Kragujevca najavljen za kraj godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.04.2021. 18:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
U toku je izrada planske i projektne dokumentacije za gradnju obilaznice oko Kragujevca i izgradnju državnog puta od Kragujevca do Mrčajevaca, čiji se završetak očekuje do kraja ove godine, kada bi trebalo da počnu i prirpemni radovi, rečeno je na sastanku Radne grupe za praćenje i realizaciju ovog projekta.

U realizaciji ovog putnog pravca će aktivno učestvovati predstavnici svih opština, nosilac izrade planske i projektne dokumentacije su JP Putevi Srbije, a investitor Koridori Srbije, preneo je sajt Vlade Srbije.

Na sastanku je rečeno da će se posebna pažnja posvetiti teritoriji opštine Knić zbog pitanja bavljenja poljoprivredom u tom kraju, pri čemu će se svi zahtevi ove lokalne samouprave posebno uvažiti.

Izgradnja severne obilaznice oko Kragujevca je izuzetno važan projekat, koji će povezati najznačajnije ulazno-izlazne pravce, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, jer će povezati državne puteve Batočina–Kragujevac–Kraljevo, Kragujevac–Topola, Kragujevac–Gornji Milanovac i izlazni krak državnog puta Batočina–Kragujevac–Kraljevo, prema Kraljevu i Čačku.


Na čelu Radne grupe je ministar građevinarstva Tomislav Momirović, a članovi su predstavnici reosornog ministarstva i JP Putevi Srbije, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, kao i predsednici opština Kragujevac, Kraljevo, Čačak i Knić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.