NavMenu

Fondu za razvoj zatraženo ukupno 20.000 zahteva za kovid kredite - Odobreno 12 milijardi dinara

Izvor: Tanjug Četvrtak, 08.04.2021. 17:10
Komentari
Podeli
(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Od Fonda za razvoj do 10. decembra zatraženo je preko 20.000 "kovid kredita" za likvidnost i obrtna sredstva, a odobreno je gotovo 12 milijardi dinara, navodi se u odluci Upravnog odbora Fond kojom se uspostavljaju prioriteti u obradi kreditnih zahteva.

Prioritet u obradi kreditnih zahteva za trajna obrtna sredstva po programu Fonda imaće privredni subjekti kojima nisu odobreni krediti kao podrška po kovid garantnoj šemi, odlučio je Upravni odbor.

Prvenstvo u obradi će imati zahtevi za kovid kredit za likvidnost ukoliko je firma istovremeno podnela i zahtev kojim traži kredit za trajna obrtna sredstava po Programu Fonda.

Upravni odbor se složio da zahtevi za kredite za refinansiranje kredita kod banaka nemaju prioritet u obradi.

Kako se navodi, korisnike takvih kredita treba uputiti da se obrate poslovnim banakama kako bi od njih zatražili odobrenje kovid kredita utvrđenih garantnom šemom mera podrške privredi za ublažavanje posledica pandemije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.