NavMenu

Ana Brnabić izrazila spremnost za razgovor i sa frilenserima koji protestuju ispred Skupštine Srbije

Izvor: Tanjug Četvrtak, 08.04.2021. 12:04
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/milosljubicic)
Frilenserima, koji sa šatorima kampuju ispred Skupštine Srbije, gde je počeo njihov protest zbog predloga za izmenu Zakona o porezu na dohodak građana koji je usvojila Vlada, na kratko se obratila premijerka Ana Brnabić.

Predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar rekao je Tanjugu da je premijerka izrazila spremnost za razgovor sa frilenserima.

- Premijerka je prolazila ovde, došlo je do kratkog razgovora u kome je ona izrazila spremnost za razgovor i rekla da će doneti čaj - naveo je Pogačar.

On je ponovio da to udruženje traži da se predlog izmena Zakona o porezu na dohodak povuče.

Frilenseri su pre početka protesta prešli na ulicu i blokirali saobraćaj u smeru ka Terazijama.

Učesnici protesta nose transparente sa natpisima "Stop uništenju frilensera", "(Ekonomski) tigar ne jede svoju decu", "Sistem nije radio - mi jesmo, ko je kriv?"...

- Tražimo nastavak pregovora, da se povuče predlog i da se zaista reši ova situacija u najboljoj mogućoj meri za većinu ljudi koji rade preko interneta - rekao je Pogačar.

Dodao je da predlozi koje su dobili oko rešavanja pitanja poreza ne zadovoljavaju ni minimum onoga što su tražili i da su zbog toga ispred Skupštine Srbije prenoćili uprkos hladnom vremenu. Pogačar je naveo da će frilenseri tražiti, ukoliko predlog zakona ne bude povučen, da se obrate i Skupštini Srbije.

Takođe, tvrdi da taj zakon neće biti sprovodiv za frilensere i da će samo produžiti problem.

Organizatori protesta najavili su da će tokom protesta prošetati i do Vlade, gde će se ponovo obratiti, kao i da će otići do Slavije.

Novi predlog Vlade Srbije prihvatilo je Udruženje frilensera i preduzetnika Srbije (UFPS), koje je ranije saopštilo da je Vlada u velikoj meri prihvatila njihove sugestije, čija je suština u tome da se praktično otpisuju sva potraživanja Poreske uprave od 1. januara 2016. do kraja septembra 2021. za sve frilensere koji su prihodovali do oko 57.000 dinara mesečno.

Udruženje radnika na internetu je odbilo novi predlog Vlade i javno se ogradilo od UFPS-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.