NavMenu

Puštena u saobraćaj petlja Batajnica

Izvor: Beta Sreda, 07.04.2021. 11:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shimon Bar/shutterstock.com)Ilustracija
U Beogradu je danas puštena u saobraćaj petlja Batajnica, ukupne dužine 3,5 kilometara, koja predstavlja direktan izlazak na auto-put E-75 i vezu sa starim Novosadskim putem, ali će povezivati i budući Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa auto-putem E-75.

- Urađena su 3,5 kilometra saobraćajnice za 8,8 mil EUR, a bilo je dogovoreno 9,6 mil EUR. Prvi put da smo zbog rada nadzornog organa i korektnosti izvođača, kopmapnije Strabag, uspeli da napravinmo nešto i pre roka i za manje novca i da kompletan putni objekat ima sve dozvole - rekao je na otvaranju saobraćajne petlje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da će petlja omogućiti povezanost Batajnice sa saobraćajnom obilaznicom oko Beograda, kao i da će ljudima koji žive u Batajnici, Ugrinovcima, Busijama, Novoj Pazovi, Zemun Polju, ubrzati kretanje i oklašati putovanje gde god da krenu.

Vučić je zahvalio i Evropskoj banci za obnovu i razvoj na povoljnom finansijskom aranžmanu za izgradnju Batajničke petlje.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević ocenio je da je petlja Batajnica najznačajnija kapitalna investicija obilaznice oko Beograda.

- Završetak projekta je važan za Zemun i sva zemunska naselja, kao i za sve opštine koje se naslanjaju na ovu saobraćajnicu - rekao je on.

Kovačević je naveo da će ova saobraćajnica poboljšati kvalitet života građana i unaprediti poslovnu klimu u opštini.

- Otvaranje ove petlje znači realni potencijal za proširenje industrijske zone - rekao je Kovačević.


Naveo je da se u Batajnici radi nekoliko kapitalnih projekata kao što su deo brze pruge na deonici Beograd-Novi Sad, intermodalni terminal sa logističkim centrom, produžetak Belegiške ulice, koja će se povezati na novu petlju, kako bi građani naselja Šangaj, Busije i Ugrinovci imali bržu saobraćajnu vezu sa Zemunom.

Dodao je da je u planu izgradnja saobraćajnice Zemun Polje-Ugrinovci, izgradnja nadvožnjaka preko pruge u Batajnici, proširenje Batajničkog druma, izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda, izgradnja primarne kenalizacione mreže, rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u naselju Šangaj. U planu je, kako je rekao, i rekonstrukcija ambulante loklanog doma zdravlja, proširenje groblja, a pokrenuta je i inicijativa za izgradnju sportske hale i srednje škole u Batajnici.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.