NavMenu

Bezos već četvrtu godinu najbogatiji na svetu sa 177 mlrd USD

Izvor: Tanjug Sreda, 07.04.2021. 08:27
Komentari
Podeli
Džef Bezos (Foto: YouTube/screenshot)Džef Bezos
Na godišnjoj Forbsovoj listi milijardera nalazi se rekordnih 2.755 ljudi, a na čelu je osnivač sajta Amazon Džef Bezos, koji je već četvrtu godinu zvanično najbogatiji čovek sveta.

Bezosovo bogatstvo se procenjuje na 177 mlrd USD, čime je daleko ispred konkurencije, prenosi Daily Mai.

Osobe koje imaju više od 1 mlrd USD u zbiru imaju 13,1 bilion dolara, što znači da su za vreme pandemije koronavirusa zaradili 5 mlrd USD, jer na prošlogodišnjoj listi njihovo bogatstvo je vredelo osam biliona dolara.

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask se popeo sa 31. mesta na drugo i njegovo bogatstvo se procenjuje na 155 mlrd USD.

U top pet najbogatijih ljudi sveta se nalaze i Bernard Arno, izvršni direktor LVMH-a, osnivač Majkrosofta Bil Gejts i vlasnik Facebook-a Mark Zukerberg.

Na šestom mestu se nalazi Voren Bafet, direktor Berkshire Hathaway-а (96 miliona), sledi direktor softverskog giganta Oracle Leri Elison sa 93 milijardе. Zatim su na listi osnivači Google-a Leri Pejdž i Sergej Brin. Pejdž je nešto bogatiji sa 91,5 mlrd , a Sergej Brin ima 89 mlrd.

Na desetom mestu se nalazi vlasnik Reliance Industries, koja se bavi petrohemijom, telekomunikacijama i prodajom, Mukeš Ambani iz Indije sa 84,5 mlrd..

Među milijardere je ušla i Kim Kardašijan, koja je od oktobra do danas napredovala za 220 mil USD i prebacila cifru od 1 mlrd USD.

Više od polovine svetskog bogatstva nalazi se u rukama prvih 20 milijardera na listi, i iznosi 2,1 bilion dolara.

Najviše milijardera je iz SAD 724, pa slede bogataši iz Kine 698, ali se tu ubrajaju i bogataši iz Hongkonga i Makaa.

Kada je reč o gradovima, najviše milijardera ima u Pekingu, potom u Njujorku, Hongkongu, Moskvi i Šenzenu.Slede Šangaj, London, Mumbai, San Francisko i Hangžu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.