NavMenu

Novi vlasnik vraća u pogon Gošinu fabriku alata i mašina za vagonogradnju - Kompanija Ovčar-Kablar Tekovine planira i veliki reciklažni centar za opasni otpad

Izvor: eKapija Utorak, 06.04.2021. 15:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: momente/shutterstock.com)Ilustracija
Beogradska kompanija Ovčar-Kablar Tekovine, koja je kupila mašinsku radionicu nekadašnje Gošine Fabrike za proizvodnju alata i mašina sa ankesom, površine 4.915 m2 u Smederevskoj Palanci, planira da ponovo oživi proizvodnju u ovoj fabrici koja je pravila delove za sve ostale firme u krugu Gošine fabrike.

Kako je za eKapiju rekao direktor Ovčar-kablar tekovina Dejan Bursać, u toku su pregovori sa kompanijama Goša FOM i Želvoz 026 koja je pretprošle godine kupila Gošinu fabriku šinskih vozila.

- Te firme su stupile u kontakt sa nama, jer mi sada imamo mašine koje su nekada pravile delove za Gošu. Plan nam je da se Fabrika za proizvodnju alata i mašina stavi u pogon, jer je proizvodnja delova za vagone nešto što ovom tržištu nedostaje, naročito sada kada Želvoz 026 kreće u proizvodnju vagona – navodi Bursać za naš portal.

Dodaje da se nada i da će država imati sluha da pomogne ovu važnu investiciju, jer je neophodno da se ta hala renovira da bi se stavila u funkciju. Bursać ističe da je sve ovo novina za kompaniju Ovčar-Kablar tekovine, čija su glavna delatnost sekundarne sirovine, te da trenutno prave biznis plan i procenjuju vrednost buduće investicije.

- Ako se investicija realizuje kako smo zamislili, a trebalo bi jer potreba za tim objektivno postoji na tržištu, a i objekat mašinske radionice je na idealnoj poziciji za poslovanje, zaposlićemo još najmanje 30-ak radnika mašinske struke – kaže Bursać.

Za naš portal on najavljuje i još jednu veliku investiciju – gradnju velikog reciklažnog centra za opasni otpad na teritoriji centralne Srbije.

- Plan je da za tri meseca krenemo sa gradnjom – najavio je Bursać za eKapiju.

B. Petrović


Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Pogledajte kako napreduje izgradnja tunela Laz - Do kraja marta završetak prva dva asfaltna sloja u drugoj polovini tunela (VIDEO)

U desnoj cevi tunela Laz na deonici auto-puta od Preljine do Požege u toku su radovi na elektro-mašinskom i telekomunikacionom opremanju tunela, koji su podeljeni u dve faze - na radove koji se izvode pre izrade prvog asfaltnog sloja, i na radova posle izrade tog sloja, kada se montira fina oprema. Vladimir Petrović, rukovodilac službe nadzora nad radovima u tunelu Laz izjavio je da je u obe tunelske cevi postavljeno 147.995 metara nosača

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.