NavMenu

MTS banka se pripaja Poštanskoj štedionici, Telekom postaje suvlasnik Poštanske štedionice

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.04.2021. 17:38
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Komisija za zaštitu konkurencije donela je rešenje kojim se u skraćenom postupku odobrava koncentracija učesnika na tržištu spajanjem Banke Poštanska štedionica i MTS banke.

U rešenju se navodi da su privredna društva Banka Poštanska štedionica i MTS banka podnela Komisiji prijavu koncentracije 12. februara ove godine i predložila da Komisija odobri koncentraciju u skraćenom postupku.

Poštanska štedionica nalazi se u većinskom vlasništu Republike Srbije koja poseduje 79,01% akcija, a manjinski akcionari su JP Pošta Srbije (19,95% akcija), fond PIO (1,01%) i Republički fond za razvoj (0,03%).

MTS banka se od oktobra prošle godine nalazi u stopostotnom vlasništvu Telekoma Srbija.

Kako je navedeno u obrazloženju rešenja, namera je da se MTS

Banka pripoji Poštanskoj štedionici, nakon čega će MTS banka bez postupka likvidacije prestati da postoji. Nakon pripajanja Republika Srbija će u Poštanskoj štedionici imati sa 71,05% akcija, Pošta Srbije 17,94%, a Telekom Srbija 10,08% akcija.

Prema zaključku Komisije, zajednički tržišni udeo Poštanske štedionice i MTS banke iznosi oko 6,2%, što kako se navodi, neće imati negativne efekte na tržištu bankarskih usluga u Srbiji.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.