NavMenu

Kompanije Yanfeng, Wacker Neuson i IME Autolift otvoriće u Kragujevcu tokom ove godine tri nove fabrike - Posao za još 800 radnika

Izvor: Tanjug Petak, 02.04.2021. 11:51
Komentari
Podeli
Ilustarcija (Foto: Pixabay.com/marcinjozwiak)Ilustarcija
Međunarodne korporacije Yanfeng (Jangfeng), Wacker Neuson (Vaker Noison) i IME Autolift otvoriće u Kragujevcu tokom ove godine tri nove fabrike u kojima će posao naći 800 radnika, rečeno je Tanjugu u Privrednoj komori Srbije (PKS).

- Ove kompanije već godinama uspešno posluju na teritoriji Kragujevca, a nove pogone otvaraju zbog proširivanja proizvodnih kapaciteta i dobre investicione klime - izjavio je koordinator za industriju u Regionalnoj privrednoj komori Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga Saša Ćurčić.

Dodao je kako je dobra investiciona klima zasluga lokalnih samouprava u ovom delu Srbije koje ubrzano razvijaju industrijske i poslovne zone.

Ćurčić je rekao da je od 2018. godine u neposrednoj blizini Kragujevca podignuta jedna od najvećih privatnih industrijskih zona u Srbiji MIND park koja se prostire na oko 150 hektara.

Na tom mestu je, napominje Ćurčić, IME Autolift, proizvođač i serviser opreme za manipulaciju šinskim vozilima u vlasništvu austrijske firme Autolift, početkom marta ove godine otvorio je proizvodne pogone na 2-300 kvadratnih metara.

On je dodao da jedan od najvećih svetskih proizvođača delova za automobile, Yanfeng takođe širi svoje proizvodne kapacitete.

Pored već izgrađenog pogona na 24.500 kvadrata gde se proizvode enterijeri za automobile, kompanija će narednih meseci izgraditi novih 30.000 kvadratnih metara na kojima će se proizvoditi metalne komponente za automobilsku industriju.

Ćurčić je precizirao da je izgradnja ovih pogona u završnoj fazi, a početkom juna se očekuje start proizvodnje.

- Novi proizvodni kapaciteti zaposliće 600 radnika. O ozbiljnosti namera govori činjenica da je iz tog razloga CT Park prošle godine kupio 6,1 hektar zemljišta u industrijskoj zoni 'Feniks' u Kragujevcu - rekao je Ćurčić.

On je rekao i da kompanija Wacker Neuson koja posluje godinama u sektoru proizvodnje zavarenih konstrukcija i karoserija za građevinske mašine najavljuje da će u maju početi da gradi nove pogone.

Direktor proizvodnje u ovoj kompanijia Branko Ilić najavio je izgradnju 22.000 kvadratnih metara i novih 200 radnih mesta.

Privredna komora Srbije ističe da su dobar privredni ambijent u Šumadiji i Pomoravlju uvidele mnoge strane kompanije Fiat, Siemens, Megle, ali i domaće firme kao što su Forma ideale, Agromarket, Peštan, Stublina, Jela, AMM, Bekament i druge.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.