NavMenu

Pančevo očekuju veliki infrastrukturni projekti - Rekonstrukcija Ulice Cara Lazara i dvorišta Američkih zgrada, proširenje industrijske zone...

Izvor: RTV Petak, 02.04.2021. 09:08
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Nenad Cavoski)
Otvaranje fabrike Brose u kojoj će posao naći 1.200 radnika, ulaganja u gradsku infrastrukturu, rekonstrukcija Ulice Cara Lazara i dvorišta Američkih zgrada, ključne su stvari koje Grad Pančevo očekuje u narednom periodu, kaže gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

On je u intervjuu za kibicer.rs naveo da su ključne tačke predstojećeg rebalansa gradskog budžeta ulaganje zajedno sa Pokrajinom u Ulicu Cara Lazara koja je jedna od najvažnijih žila Pančeva, uređenje dvorišta "Američkih zgrada" u centru grada, izdvajanja za rekonstrukciju sportske sale Gimnzije, izdvajanja za naseljena mesta kao i 19 miliona dinara planiranih za završetak Trga Neolita.

Stevanović je kao problem naveo nedostatak fekalne kanalizacije u naseljenim mestima na teritoriji Grada Pančeva.

- Na tom problemu zaista dosta radimo jer to je nešto što je i od nacionalnog značaja. Tražimo model za rešavanje i nadam se da ćemo ga i rešiti - rekao je on za Kibicer.

Gradonačelnik Pančeva najavio je i da će biti nastavljen razvoj industrijske zone jer će Skupština grada u petak usvojiti neophodne odluke da ta zona bude proširena za 55 hektara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.