NavMenu

Ministarstvo zdravlja i Svetska banka dogovorili nastavak saradnje

Izvor: Tanjug Četvrtak, 01.04.2021. 13:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je danas onlajn sastanak sa predstavnicima Svetske banke u cilju realizacije daljih aktivnosti i podrške ove organizacije razvoju zdravstvenog sistema Srbije.

Na sastanku je analizirano aktuelno stanje i realizacija projekata koji su podržani od strane Svetske banke u zdravstvu Srbije, i precizirane pojedinosti nabavke dodatne medicinske opreme, poput dijagnostičkih i drugih aparata za zdravstvene ustanove.

Predstavnici Svetske banke izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim razvojem zdravstvenog sistema Srbije i naglasili da će i u narednom periodu pružiti punu podršku daljim aktivnostima u ovoj oblasti.

Na sastanku, kako je saopšteno, istaknut je i poseban značaj zajedničkih aktivnosti u cilju borbe protiv korona virusa.

Ministarstvo zdravlja i Svetska banka, kako je dogovoreno, nastaviće i u narednom periodu da partnerski ulažu napore u tom pogledu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.