NavMenu

Leskovačko Zdravlje prodato kompanijama Frontier Pharma i Baystone Group

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.04.2021. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock)Ilustracija
Frontier Pharma i Baystone Group danas su objavile završetak kupovine kompanije Zdravlje AD od kompanije Teva Pharmaceuticals. U saopštenju se ne navodi vrednost transakcije.

- Izuzetno smo zadovoljni završetkom ove transakcije koja će nam omogućiti da razvijamo Zdravlje kao jednu od vodećih nezavisnih farmaceutskih kompanija. Radujemo se našem zajedničkom radu sa izuzetnim timom Zdravlja na daljem razvoju ove kompanije u jednu od vodećih međunarodnih farmaceutskih kompanija - izjavio je predsednik kompanije Frontier Pharma Levent Selamoglu.

Zdravlje trenutno proizvodi farmaceutske proizvode za preko 35 međunarodnih tržišta, uključujući i ona u Zapadnoj i Istočnoj Evropi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Azijsko-pacifičkom region, Južnoj Africi i Latinskoj Americi. Kompanija je osnovana 1953. godine i trenutno ima više od 250 zaposlenih i proizvodi širok portfolio proizvoda čvrstih oralnih i tečnih formi koji se primenjuju u terapiji različitih ozbiljnih i hroničnih bolesti, uključujući između ostalih i poremećaje kardio-vaskularnog, centralnog nervnog i respiratornog sistema.

- Radujemo se daljem razvoju bogate istorije Zdravlja kao jednog od istaknutih globalnih proizvođača u farmaceutskoj industriji i stvaranju vodeće, potpuno integrisane farmaceutske platforme - rekao je izvršni direktor kompanije Frontier Pharma Kiren Naidoo.

Generalni direktor Zdravlja Bojan Jović ocenio je da je reč o važnom dogadjaju u istoriji leskovačkog preduzeća.

- Sa velikim zadovoljstvom nastavljamo sa uspešnim poslovanjem u farmaceutskoj industriji i proizvodimo naše proizvode vrhunskog kvaliteta za više od 35 zemalja širom sveta, kao i da podržavamo lokalnu zajednicu u kojoj uspešno poslujemo više od 67 godina - izjavio je Jović.

Frontier Pharma je britanska kompanija specijalizovana za investicije i operacije u farmaciji koju su osnovali Levent Selamoglu i Kiren Naidoo. Kompanija ima višedecenijsko iskustvo u farmaceutskoj industriji širom Evrope, Srednjeg istoka i Azije (EMEA). Grupa je poznata po svojim mogućnostima u čvrstim oralnim formama, injekcionim i topikalnim formama lekova, aktivnim supstancama i iskustvu ugovornog proizvođača za različite multinacionalne kompanije.

Baystone Group obuhvata specijalizovane investitore u farmaceutskoj industriji sa sedištima u Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama, poznata po razvoju i prodaji SICOR, Inc, i IVAX Corp., dve vodeće specijalizovane farmaceutske kompanije sa naprednim mogućnostima u tehnologijama injekcionih i respiratornih proizvoda između ostalih. Grupa je glavni akcionar Flynn Pharme (koja obuhvata poslovanja širom Velike Britanije, Irske i Nemačke) i koja ima portfolio farmaceutskih investicija u domenu biotehnologije i naprednih rešenja za primenu lekova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.