NavMenu

Žužana Hargitai imenovana za novu generalnu direktorku EBRD za Centralnu Aziju

Izvor: eKapija Utorak, 30.03.2021. 13:12
Komentari
Podeli
Žužana Hargitai (Foto: YouTube/screenshot/ N1)Žužana Hargitai
Direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan, Žužana Hargitai imenovana je za novu generalnu direktorku EBRD za Centralnu Aziju, saopšteno je iz EBRD.

U okviru nove funkcije, Hargitai će rukovoditi poslovanjem banke u Kazahstanu, Republici Kirgistan, Mongoliji, Tadžikistanu, Turkmenistanu i Uzbekistanu, širokom i raznovrsnom regionu u koji je EBRD do danas uložila 16,5 mlrd USD (13,7 mlrd EUR) kroz skoro 890 projekata.

- Radujem se što ću biti u mogućnosti da dodatno ojačam i intenziviram aktivnosti EBRD-a u ovom strateški važnom delu sveta. Centralna Azija ima mnogo potencijala i uloga ovog regiona će tek rasti u narednim godinama. Od podrške privatnom sektoru do ozelenjavanja ekonomija, prevazilaženja nedostataka u infrastrukturi, uključujući i digitalizaciju, do promocije ekonomske inkluzije, EBRD će dati značajan doprinos kako bi se uspešno odgovorilo na izazove koji predstoje - rekla je Hargitai.

Žužana Hargitai, koja je po nacionalnosti Mađarica, upravljala je aktivnostima EBRD-a u brojnim zemljama kao što su Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Mađarska i Hrvatska.

Kao izvršni direktor EBRD-a za Centralnu Aziju, Hargitai nasleđuje Andrea Kuusveka, koji je ranije ove godine imenovan za predsednika Nordijske investicione banke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.