NavMenu

Ovčar Banja dobija novu turističku atrakciju - Grade se Prirodnjački centar i muzej, radovi od maja (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.03.2021. 15:50
Komentari
Podeli
Izgled budućeg Prirodnjačkog centra (Foto: Turistička organizacija Čačka)Izgled budućeg Prirodnjačkog centra
U Ovčar Banji uskoro će se graditi novi turistički sadržaji, a prvi među njima biće Prirodnjački centar, čija bi gradnja trebalo da krene u prvoj polovini maja. Projektom je, kako objašnjavaju iz Turističke organizacije Čačak za eKapiju, planirana adaptacija objekta u Ovčar Banji u Prirodnjački centar.

- Deo će biti korišćen za organizovanje edukativnih aktivnosti i razvoj obrazovnog turizma. U okviru Prirodnjačkog centra nalaziće se deo namenjen za naučno-istraživačke delatnosti i izložbeni prostor - Prirodnjački muzej u kojem će se nalaziti eksponati životinja, riba i ptica koje se nalaze u Predelu izuzetnih odlika Ovčarsko kablarska klisura, namenjen turistima i posetiocima zaštićenog područja - navode iz TO Čačka.

Radovi će krenuti nakon završetka javne nabavke u prvoj polovini maja 2021. godine. Podsetimo, gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisao je sa direktorom Turističke organizacije Čačak Vojinom Jakovljevićem, ugovor o prenosu sredstava, dobijena na konkursu za subvencije Ministarstva za zaštitu životne sredine. Subvencijama u iznosu od 22.160.000 dinara, biće finansirana izgradnja Prirodnjačkog centra u Ovčar Banji, kao deo dogovorenih radova sa Vladom Srbije.

- Realizacijom ovog projekta turistički proizvod "Predeo izuzetnih odlika Ovčarsko kablarska klisura i Ovčar Banja" biće obogaćeni za još jedan novi sadržaj i stvoriće se mogućnosti da postanemo konkurentniji i prepoznatljiviji na turističkoj mapi naše zemlje. A samim tim će doprineti povećanju turističkih poseta a ujedno i povećanju turističkog prometa od čega će korist imati predstavnici turističke privrede i lokalno stanovništvo - kažu iz TO Čačka.
Bivša osnovna škola u Ovčar Banji biće preuređena u Prirodnjački centar (Foto: Turistička organizacija Čačka)Bivša osnovna škola u Ovčar Banji biće preuređena u Prirodnjački centar
Podsetimo, izmenama i dopunama plana generalne regulacije Ovčar Banje previđena je gradnja hotela visoke kategorije, novih motela, aparmana, pansiona, kao i unapređenje ponude kroz gradnju Prirodnjačkog centra i terapeutsko-relaksacionih centara, saobraćajnica i biciklističko-pešačkih staza i staza za kajakaše.

- Ovim projektom stvaraju se uslovi za razvoj i promociju novih oblika turizma u zaštićenom području, koji će destinaciju približiti novim trendovima koji vladaju na turističkom tržištu - ističu iz TO Čačka.

Krajem prethodne godine iz Vlade je najavljeno da će Ovčarsko-kablarska klisura postati prirodno dobro, kao i da se očekuje gradnja novih turističkih sadržaja za šta je potrebno izmeniti plan generalne regulacije za ovo područje.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.