NavMenu

PlanRadar na putu da postane startap jednorog

Izvor: Promo Ponedeljak, 29.03.2021. 10:36
Komentari
Podeli
Nakon tačno godinu dana od uspešno završenog kruga finansiranja sa preko 30 mil EUR u martu 2020. godine, PlanRadar je dodatno konsolidovao i učvrstio vodeću tržišnu poziciju kao stručnjak za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji i sektoru upravljanja nekretninama. Naime, ova kompanija je zabeležila snažan rast broja korisnika, uspešan početak poslovanja na novim tržištima, kao i visok rast prometa uprkos pandemiji COVID19.

Zahvaljujući brzom i uspešnom razvoju i rastu, jedna od vodećih svetskih analitičkih kompanija za startapove, Tracxn, nedavno je ocenila PlanRadar kao "Soonicorn", kompaniju koja bi uskoro mogla postati startap jednorog, odnosno kompaniju sa potencijalnom vrednošću od jedne milijarde američkih dolara.
(Foto: PlanRadar)
Zapanjujući uspeh PlanRadara na tržištu odražavao se u mesečnim stopama rasta od pet do osam posto u posljednjih godinu dana. Takođe, broj kupaca prvi je put premašio 10.000, a očekuje se da će broj korisnika preći granicu od 100.000 već u prvom tromesečju 2021. godine.

Uspešni poslovni rezultati kompanije osigurali su privlačenje kapitala. Tako su, u proleće 2020. godine, dva međunarodno poznata strateška investitora, Insight Partners i e.ventures, uložili 30 mil EUR u PlanRadar, svotu koja je namenjena strateškom širenju, kao i osnaživanju poslovanja u narednim godinama.

- Godina 2020. ponovo je bila uspešna, uprkos teškom ekonomskom okruženju - izjavio je Sander Van de Rijdt, član predsedništva Uprave i jedan od osnivača kompanije PlanRadar, i dodao: - Od snažnih prodajnih brojki važnije su bile naše inovacije proizvoda, koje je tržište dobro prihvatilo - posebno nova BIM funkcionalnost i proširene mogućnosti integracije sa drugim platformama. Takođe, daleko smo nadmašili svoja očekivanja u pogledu pokretanja novih tržišta kao što su Rusija, Poljska, Francuska, Španija ili Italija.
(Foto: PlanRadar)
- Snažno povećanje prihoda od licenci kao i postojeći kapital PlanRadaru omogućuju da finansira dalji rast. Već planiramo nove međunarodne ciljeve - izjavio je Ibrahim Imam, član predsedništva Uprave i jedan od osnivača kompanije PlanRadar, i dodao: - Potvrda ispravnosti naše strategije je činjenica da kupci danas vide PlanRadar kao platformu neophodnu za uspešno upravljanje projektima uz svoje postojeće back-office sisteme. Ovde se ne radi o zameni postojećih sistema, već o pružanju tačnih podataka sa gradilišta ili o nekretnini u realnom vremenu. Stoga PlanRadar sve više postaje standard za građevinsku industriju i upravljanje nekretninama, posebno u Evropi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.12.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljena gradnja važnih saobraćajnica na Novom Beogradu - T6 više neće biti slepa ulica?

Bilbordi koji su svojevrsna prethodnica predstojećih gradskih projekata ne prestaju da niču iz dana u dan na više lokacija u prestonici. Ni spisak ulica koje će da se proširuju ili produžavaju još, po svemu sudeći, nije kompletiran, pogotovu kada je reč o Novom Beogradu. Posle više novobeogradskih bulevara i pojedinih ulica u starom delu grada, predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić, sada najavljuje slične planove i za

eKapija+

Vidi sve

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.