NavMenu

Poginuo milijarder Petr Kelner, vlasnik Telenora u Srbiji

Izvor: RTS Ponedeljak, 29.03.2021. 08:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Marija Kambić)Ilustracija
Najbogatiji čovek u Češkoj, milijarder Petr Kelner, poginuo je u udesu helikoptera na Aljasci, saopštila je njegova finansijska grupacija PPF, kompanija koja je vlasnik Telenora u Srbiji.

Američke vlasti su prethodno saopštile da je najmanje pet osoba poginulo, a jedna je povređena kada se srušio helikopter na Aljaski.

Američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo objavila je da za sada nisu poznate okolnosti zbog kojih se helikopter srušio u subotu u 18.35 časova po lokalnom vremenu.

Kelnerov investicioni fond je 2018. godine postao vlasnik Telenorovih telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istočne Evrope.


U telekomunikacioni biznis PPF je ušao 2013. godine, kupovinom češkog i slovačkog Telekoma 02 od španske Telefonike, koja je na ta tržišta ušla 2005, odnosno 2006. godine.

PPF grupa je od 2018. godine vlasnik kompanije Telenor u Srbiji, koja pruža usluge mobilne i fiksne telefonije, i Mobi banke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.