NavMenu

Apel ugostitelja: Potpuno zatvaranje objekata postalo je nepodnošljivo

Izvor: eKapija Subota, 27.03.2021. 10:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/NickyPe)Ilustracija
Zaposleni u ugostiteljstvu obratili su se javnosti apelom, u kome navode da su, od početka pandemije, među industrijskim granama koje su podnele najveći teret borbe protiv širenja zaraze COVID-19, iscrpljujući gotove sve ljudske, organizacione i finansijske resurse.

- Snažno se zalažemo da svojim primerom poštovanja mera i organizacije rada svedemo mogućnost za širenjem zaraze u ugostiteljskim objetima na minimum - navedeno je.

Dodaje se da su svesno menjali modele poslovanja prilagođavajući se okolnostima.

- Ipak, trenutno potpuno zatvaranje ugostiteljskih objekata postalo je nepodnošljivo sa stanovišta održivosti vođenja posla, brige o zaposlenima i, ne manje važno, o mentalnom stanju društva. Svesni smo da ovu situaciju možemo da prevaziđemo samo zajednički i to tako što ćemo, kako mi ugostitelji tako i gosti restorana, kafića i hotela poštovati preporuke Svetske zdravstvene organizacije i nadleznih institucija Republike Srbije u prevenciji širenja zaraze i istrajati na poštovanju nošenja maski, držanja distance i održavanja higijene i vakcinaciji. Iz tog razloga snažno podržavamo Inicijativu koju je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, 26.03. izneo da se omogući rad ugostiteljima do 22 sata - izjavio je Igor Ratković, direktor privrednog društva Višnjica Restorani i član Upravnog odbora Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede - HORES.

Vremena su teška i jedino razumom i uz solidarnost možemo štetu po društvo i ugostitelje svesti na minimum, poručuju ugostitelji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.