NavMenu

Rusi žele da letuju u Crnoj Gori, ali bez direktnih letova nema ni masovnog dolaska

Izvor: aktuelno.me Petak, 26.03.2021. 12:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)Ilustracija
Međunarodni turistički sajam MITT-2021, koji je nedavno održan u Moskvi, pokazao je da je interesovanje ruskih turista za Crnu Goru veliko. Njihov dolazak u većem broju, međutim, zavisi od uspostavljanja direktnih letova između dve zemlje.

Crnogorski učesnici moskovskog sajma kažu za Aktuelno da Vlada Crne Gore treba da učini sve da reši taj problem. Bez toga, masovnog dolaska Rusa ove godine neće biti, i u najboljem slučaju Crna Gora može da računa samo na elitni turizam sa tržista Rusije i drugih zemalja bivšeg SSSR-a.

Upravo za takvu klijentelu 22. i 23. aprila u moskovskom Hyatt Regency Petrovsky Park biće održan još jedan turistički sajam - Luxury Travel Mart.

Rusi koji su zbog korone prošlu godinu uglavnom proveli kući, željni su da ponovo dođu ovog leta u Crnu Goru. Novi uslovi za dolazak, PCR test, vakcinacija ili test na antitela, za njih nisu sporni. Glavni problem su letovi.


Sada Rusi mogu da dođu u Crnu Goru iz Moskve uglavnom preko Istambula ili Beograda, što je dosta komplikovano. Treba provesti skoro ceo dan u avionima i na aerodromima, a i za povratnu kartu u ovom slučaju treba izdvojiti i do 1.000 EUR što je tri puta skuplje od karata na nekadašnjim direktnim letovima iz Moskve do Tivta ili Podgorice. Ali, tih letova nema i pitanje je kad će ih biti.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.