NavMenu

Za vakcinisane ulazak u Srbiju moguć bez testa i karantina - Kafići, restorani i tržni centri ostaju zatvoreni

Izvor: eKapija Sreda, 24.03.2021. 09:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Netfalls Remy Musser/shutterstock.com)Ilustracija
Postojeće mere neće biti ublažene, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba. Zasedanje je završeno stavom medicinskog dela da nema otvaranja tržnih centara i kafića. Građani Srbije koji žive u inostranstvu, kao i stranci, ubuduće ne moraju u karantin ukoliko su kompletno vakcinisani vakcinama iz Srbije.

- Svi oni koji budu potpuno vakcinisani, sa potvrdom o vakcinaciji, i to sa potvrdom iz Srbije, moći će da uđu u Srbiju bez PCR testa i bez izolacije kao što je do sada bila - rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Prema njegovim rečima, ista situacija je i sa strancima.

- Ista je situacija i sa strancima ako su u potpunosti vakcinisani vakcinama iz Republike Srbije, odnosno sa dve doze fajzerove, dve doze Sputnjik V, dve doze Sinofarm vakcine. Podrazumeva se da je i jedna doza Astrazeneka u ravni sa ove tri vakcine - rekao je Gojković.

Na današnjoj sednici donete su i nove mere koje se onose na rad škola. Naime đaci će u manjim grupa moći da dođu u školu, popravljaju ocene i budu ocenjeni.

Sve mere koje su važile do sada ostaju do daljnjeg što uzači da su zatvoreni i ovu nedelju tržni centri i ugostiteljski objekti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.