NavMenu

"Virtuelni Money Meetup" - Steknite korisna znanja o štednji, investiranju, preduzetništvu i bezbednosti na internetu

Izvor: eKapija+ Utorak, 23.03.2021. 11:52
Komentari
Podeli
(Foto: CEFIN)
Povodom aktuelne Svetske nedelje novca, u subotu, 27. marta od 10 do 14 časova biće održan novi "Virtuelni Money Meetup" u organizaciji Centra za finansijsku edukaciju i osnaživanje (CEFIN). Ceo događaj može se pratiti onlajn besplatno, uz obaveznu prijavu putem linka http://bit.ly/NedeljaNovca2021.

Svi zainteresovani će imati priliku da čuju izlaganja predavača i panelista, ali i dobiju njihove odgovore na pitanja o štednji, investiranju u budućnost, preduzetništvu, onlajn plaćanju i bezbednosti na internetu.

Svoja znanja o štednji i ulaganju u budućnost – kroz prizmu štednje za školovanje deteta, privatnih penzija i osiguranja podeliće od 10 časova Nevena Milutinović, direktorka filijale Erste Banke i Ivan Kozić, Key Account Manager Sektora za saradnju sa eksternim partnerima Wiener Städtische osiguranja. Razgovor o ovoj temi moderiraće Karolina Herbut, finansijska savetnica i predsednica CEFIN-a.

O sigurnosti prilikom plaćanja na internetu, temi koja je postala izuzetno važna tokom pandemije, sa početkom u 11 i 40 govoriće Marija Mutić, koordinatorka programa finansijske edukacije Erste Banke i Sanja Kekić, predsednica Udruženja ISACA, koja kao nezavisna poslovna savetnica pomaže organizacijama da upravljaju svojim sajber rizicima i rizicima koji se odnose na privatnost podataka.

Poslednji panel, koji će biti održan od 12 i 40, biće posvećen preduzetništvu za mlade i početnike. O motivima za ulazak u preduzetništvo, prilikama koje preduzetnički poduhvati donose, kao i potrebnim ulaganjima, veštinama i znanjima, govoriće Milica Čalija, osnivačica kompanije Anđeli, Dragana Jovčić, su-osnivačica i operativna direktorka startapa Uradi-zaradi, kao i Đorđe Milinković, direktor Regionalnog centra Beograd, Direkcije za mala preduzeća i preduzetnike u Erste Banci. Panel će moderirati Biljana Aleksić, potpredsednica CEFIN-a.

Svetska nedelja novca usmerena je na podizanje finansijske pismenosti i razvoj preduzetničkih veština od najranijeg uzrasta. U ovoj globalnoj inicijativi koja se organizuje od 2012. godine, aktivnosti su sprovođene u 175 država širom sveta. Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) ovogodišnje obeležavanje organizuje pod sloganom "Vodite računa o sebi, vodite računa o svom novcu", uvažavajući posebne izazove sa kojima se susrećemo tokom aktuelne pandemije.

Organizaciju događaja podržala je Erste Banka, koja već dve godine sprovodi sveobuhvatni, besplatni program finansijske edukacije #ErsteZnali, sa ciljem da građanima pomogne da finansijske odluke koje donose budu zasnovane na proverenim znanjima, kao i da razviju odgovoran odnos prema novcu.

Partneri događaja su kompanija Anđeli i Karolina Herbut.

CEFIN – Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje je organizacija čiji je cilj da poveća finansijsku pismenost građana kroz različite programe finansijske edukacije, utiče na ekonomsko osnaživanje, promoviše preduzetništvo i rodnu ravnopravnost.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.