NavMenu

Gastronomski užitak u toplim danima - "IN Hotel" predstavlja prolećni meni

Izvor: eKapija Petak, 11.06.2010. 14:41
Komentari
Podeli

Salata od listova mladog spanaća, lagani potaž od tikvica i losos sa prženim povrćem - dobitna su kombinacija za obrok na plus trideset stepeni. Odabir namirnica i pravilno kombinovanje, kao i praćanje trendova odlika su velikih majstora kuhinje, a mašta i kreativnost kuvara dopunjuju gastronomski užitak.

Kako beogradski "IN Hotel" prvenstveno uslužuje inostranu klijentelu, kreiranje menija je još zahtevnijie.

- Napravili smo raznoliku ponudu, tako da ni najprobiriljiviji neće ostati gladni. Formirali smo četiri sezonska menija i pokušavamo da u svakom od njih uskladimo sve potrebe gostiju kako bi bili zadovoljni i vegetarijanci, i oni koji vole malo jaču hranu, a i oni koji vole manje začinjenu hranu - kaže za "eKapiju" Aleksandar Trajković, šef kuhinje "IN Hotela".

Prolećni meni je na raspolaganju do 22. juna, a čini ga predjelo, glavno jelo, salata i poslastica. Tri različite ponude mogu da se kombinuju.

- Na raspolaganju je losos sa prženim povrćem, sosom od avokada i balzamikom od narandže, zatim je tu lagani potež od tikvica i salata šefa kuhinje sa listovima mladog spanaća i urmama. Imamo i pastu sa brokolijem i ćuretinom, od poslastica "cheese cake" sa prelivom od pomoranže, breskva koja je punjena sa sladoledom od vanile sa šlagom i prelivom od šumskog voća, kao i topli kolač od čokolade sa sladoledom od vanile.

Iako recept za salatu šef kuhinje drži u strogoj tajnosti, ipak, za čitaoce "eKapije" otkriva neke sastojke:

- Glavni sastojak salate šefa kuhinje je mladi spanać u svežem stanju, zatim urme, pavlaka, suvo grožđe, orasi i pršuta.

Topli kolač od čokolade je još jedan specijalitet, za čiji se recept naš sagovornik pošteno namučio.

- Čak šest meseci sam jurio recept. Kolač sam prvi put probao u Holandiji. Na tanjiru sam dobio homogenu smešu, koja se topila ustima. Topla čokolada se dodatno rastopila i upila preliv od sladoleda od vanile. Čim sam ga pojeo hteo sam još! Ovaj kolač se toliko dopao i našim gostima da smo ga svrstali i u standardni meni.

U ovom hotelu izuzetno brinu o ishrani svojih gostiju, ali su raznovrsnom i interesantnom ponudom privukli i ljubitelje zdrave hrane koji ne odsedaju u hotelu.

- Osim sezonskog menija gosti mogu da biraju i druge ponude, među kojima izdvajam "low calorie", koji nudi hranu bez dodatnih začina i masnoća. Tu su biftek sa pomorandžom, ćuretina sa jabukom i karijem, piletina sa belim grožđem. U pitanju je poseban način pripreme hrane, gde se meso i kuva i peče u sopstvenoj masnoći i voćnim sokovima.

Na pitanje kako domaći gosti reaguju na ovaj specifični meni, Aleksandar odgovara:

- Možda ćete se začuditi, ali gosti generalno sve više vode računa o pravilnoj i zdravoj ishrani, što je dokaz da je ideja celoga sveta zdravlje i dugovečnost.

Fudbal u IN hotelu

Kako je navijanje uvek interesantnije u društvu, u periodu od 11. juna do 11 jula. 2010. tokom trajanja Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, IN Hotel Beograd, ljubiteljima fudbala nudi praćenje utakmica na velikom ekranu na terasi INfinity Bara na VIII spratu. U cenu jednog domaćeg piva, uračunato je još jedno pivo za prijatelja-happy hour od 19h do 21h!

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.