NavMenu

Jeftini stanovi gradiće se i u Novom Pazaru

Izvor: Danas Petak, 11.06.2010. 09:59
Komentari
Podeli

Novi PazarNovi Pazar

Jeftini stanovi gradiće se i u Novom Pazaru, rekao je za list "Danas" novopazarski gradonačelnik Meho Mahmutović. Intenzivne pripreme za realizaciju tog projekta su u toku. Lokalna samouprava odredila je nekoliko potencijalnih lokacija, a održani su i prvi sastanci sa predstavnicima građevinskih preduzeća. Među lokacijama na kojima bi se gradili jeftini stanovi su i one koje pripadaju Vojsci Srbije.

- Pre dvadesetak dana razgovarao sam sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem o mogućnosti da grad Novi Pazar postane vlasnik imovine koja nije iskorišćena u vojne svrhe, da ih urbanizujemo i na njima gradimo jeftine stanove. Naišli smo na razumevanje i naš zadatak je sada da vidimo kako to da realizujemo. Ako dođe do konkretizacije tog razgovora, jedan deo stanova dobila bi vojska, a drugi deo građani - objašnjava ovu inicijativu novopazarski gradonačelnik i dodaje da je veoma važno što su na nivou Srbije određene banke koje će finansijski pratiti investitore jeftinih stanova i što zainteresovani kupci mogu da računaju na dugoročne kredite. Realizaciju ovog programa najavio je u oktobru prošle godine ministar prostornog planiranja Oliver Dulić prilikom boravka u Novom Pazaru.

U Novom Pazaru je sve masovnija pojava da privatni investitori izgrađuju stanove za tržište. Cene novoizgrađenih stanova, po sistemu ključ u ruke, kreću se od 750 do 1.000 EUR po kvadratnom metru, u zavisnosti od lokacije na kojoj se nalaze. Trgovci nekretninama u ovom gradu ne mogu da procene koliko se stanova gradi, ali su jednoglasni u oceni da se gradi više nego što je potrebno tržištu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.