NavMenu

Otvorene prijave za najveće balkansko vinsko ocenjivanje BIWC

Izvor: Vino & fino Petak, 19.03.2021. 09:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Maksym Kaharlytskyi/unsplash)Ilustracija
Otvorene su prijave za najveće balkansko vinsko ocenjivanje, BIWC (The Balkans International Wine Competition & Festival). Jubilarno, deseto izdanje velikog takmičenja ove godine održaće se u Skoplju od 2-4. juna 2021., a balkanski vinski festival zakazan je za 17-19. jun u Sofiji, pod vedrim nebom ispred Palate kulture.

BIWC je otvoren za vinare sa celog Balkanskog poluostrva, centralne i istočne Evrope, region Crnog mora, kao i za proizvođače vina iz bilo kog drugog vinskog regiona. Sva vina biće bodovana na skali od sto poena i mogu da osvoje dvostruko zlato, zlato, srebro ili bronzu. Sva vina koja osvoje zlatnu medalju biće međusobno upoređivana na finalnoj sesiji takmičenja kako bi se proglasili trofeji i Grand trofej.

Žiri se sastoji od vinskih stručnjaka iz cele Evrope, a, kao i prethodnih godina, na čelu žirija je Konstantinos Lazarakis MW, prvi nosilac titule Master of Wine na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi. Tu su i drugi nosioci titule MW – Kerolajn Gilbi, Andreas Vikof i Rod Smit.

BIWC trofeji 2021 biće dodeljeni u sledećim kategorijama:

- Suvo belo vino
- Suvo crveno vino
- Suvo roze vino
- Penušavo vino
- Desertno vino
- Najbolje vino od autohtone balkanske sorte grožđa
- Najbolje oranžno vino
- Najbolji dizajn etikete
- Vinarija sa najviše medalja na takmičenju.

Pored ovih kategorija, biće i dodeljen i Grand trofej, i to za vino za koje žiri proceni da je najbolje, najpoželjnije i najupečatljivije na celom takmičenju.

Prošle godine, vinarije iz Srbije zabeležile su istorijski uspeh na BIWC-u koji je održan tokom septembra u Beogradu. Grand trofej osvojila je vinarija Aleksandrović za Trijumf selekciju 2019, a našim vinima pripala su i još tri velika trofeja, uz osam duplih zlata i 36 zlatnih medalja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.