NavMenu

Priče iz vojvođanske tambure - Promocija Tamburica festa na različitim destinacijama u zemlji i regionu

Izvor: Dnevnik Sreda, 17.03.2021. 11:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / analogicus)Ilustracija
Tamburica fest i Turistička organizacija Vojvodine pokrenuli su zajednički projekat "Priče iz vojvođanske tambure", po kojem će festival Tamburica fest, kao zvanično najbolja turistička manifestacija u Srbiji i najbolji festival etno muzike u Evropi, biti dodatno promovisan na različitim destinacijama u zemlji i regionu.

Promocija negovanja tradicije i kulturne baštine Vojvodine, te doprinos razvoju tamburaške muzike, a ujedno i proširenju turističke ponude jeste zajednički cilj, što su, pri potpisivanju ugovora o saradnji, naglasili direktor i osnivač Tamburica festadr Jovan Pejčić i direktorka TOV-a Nataša Pavlović.

- U izboru od 1.200 manifestacija, koliko se godišnje održi u Vojvodini, Tamburica fest je jedna od standardizovanih i retkih koja je uspela da opstane u teškim trenucima pandemije, s obzirom na to da je festival tamburaške muzike prošle godine održan onlajn. kako će biti ove godine, zavisiće od epidemiološke situacije, ali mi radimo na zajedničkim digitalnim sadržajima i preliminarnom projektu - potvrdila je Nataša Pavlović.

Saradnja dve institucije trebalo bi da ostvari svoj maksimum naredne godine, kada će Novi Sad poneti titulu Evropske prestonice kulture, a Tamburica fest obeležava jubilej 15 godina čuvanja tradicije.

- Nadamo se da će epidemiološka situacija biti povoljna i dozvoliti da naš festival održimo po planu, krajem leta ove godine, što će biti sjajan uvod za 2022. godinu, u kojoj slavimo jubilej od deceniju i po trajanja. Tradicionalno pripremamo bogat i sadržajan program, kao i svih prethodnih godina, u kojem će biti obuhvaćeni svi vidovi umetničkog izraza, od majstora pera i žice, vokalnih solista, kompozitora, aranžera, književnika, pesnika, režisera, filmografa do likovnih umetnika. I u svemu ćemo imati sjajnu saradnju i podršku Turističke organizacije Vojvodine - istakao je dr Jovan Pejčić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.