NavMenu

HORES: Rezervacija hotela za proleće minimalna, neophodna pomoć države

Izvor: Beta Sreda, 17.03.2021. 08:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrey Burmakin/shutterstock.com)Ilustracija
Udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) saopštilo je da je prosečni nivo rezervacija za predstojeću prolećnu sezonu u hotelima i pansionima istorijski nizak od 6,9% i da je tom sektoru neophodna pomoć države.

- Trenutne rezervacije hotela i pansiona za drugu polovinu marta, april i maj su od pet do deset odsto kapaciteta - navodi se u saopštenju.

Direktor HORES-a Georgi Genov rekao je da nikada u ovo doba godine nije bio tako nizak nivo rezervacije.

- Očekujemo da će i ove godine domaći turisti, svoje godišnje odmore, pre svega, koristiti u našim hotelima i koristiti usluge naših restorana - rekao je Genov.

Istakao je da je dosadašnja vladina podrška "dobrodošla, neophodna i ohrabrujuća i pružila je doprinos opstanku hotelske industrije, ali da zbog povremenog ""zaključavanja" mora biti nastavljena".

Dodao je da je podrška države za ugostiteljski sektor potrebna dok se turistička industrija ne oporavi.

On je rekao da HORES poziva lokalne samouprave, javna preduzeća i Fond za razvoj da imaju razumevanja i pruže podršku i svako u svom domenu, da doprinese da se prevaziđe situacija prozrokovana virusom korona.

Genov je rekao da HORES traži od Vlade da interveniše kod banaka, kako bi osigurala da one tom sektoru pruže odgovarajuću podršku.

Od države se očekuje i da smanji porez na dodatu vrednost na hranu sa 20 na 10% kao što je to uradila većina zemalja EU.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.