NavMenu

Antić, Žigić i Pantelić promoteri borbe za dečje pravo na obrazovanje - "Telenor" se priključio svetskoj akciji "Jedan gol, jedan cilj"

Izvor: eKapija Sreda, 09.06.2010. 11:58
Komentari
Podeli

Nikola ŽigićNikola Žigić

Kompanija "Telenor" u Srbiji postala je deo svetske kampanje "Jedan gol, jedan cilj", koju su pokrenule Svetska kampanja o obrazovanju i Svetska fudbalska organizacija (FIFA), sa ciljem da se promoviše ideja o dostupnosti obrazovanja za svu decu i odrasle.

Mobilni operatori širom sveta, među kojima i "Telenor grupa", poslaće više od milijardu SMS poruka i svojim korisnicima ponuditi mogućnost da podrže projekat "Jedan gol, jedan cilj", pred i tokom Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, koje se održava od 11. juna do 11. jula.

Zainteresovani mogu da podrže akciju tako što će posetiti "Telenorovu" veb adresu www.telenor.rs/info/1GOAL ili vap adresu, wap.telenor.rs/1goal.

- U životu je potrebna velika želja i snaga da se ostvari zacrtan cilj. Naš zajednički posao u Južnoj Africi je da budemo među onima koji će podržati kampanju "Jedan gol, jedan cilj" u zalaganju da svako dete na planeti ima pravo da ide u školu. Neka ovo svetsko prvenstvo, pored želja za dobrim igrama i što boljem plasmanu, bude zapamćeno kao događaj koji je doprineo da deca dobiju šansu da ostvare svoje snove kroz obrazovanje - kaže Radomir Antić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Pored našeg selektora, kampanju u Srbiji podržali su Nikola Žigić i Marko Pantelić.

Tokom 2000. godine 164 vlada sveta definisalo je ukidanje siromaštva kao jedan od najvažnjih ciljeva kroz obezbeđivanje obrazovanja za sve. Od tada su mnoge zemlje ukinule naknadu za školovanje, a ukupna sredstva porasla su za 4 mlrd USD i dodatnih 40 miliona dece krenulo je u školu. Međutim, 72 miliona dece još uvek nije u mogućnosti da ide u školu i ove godine "Jedan gol, jedan cilj" sa partnerima radi na tome da tu situaciju promeni.

Više detalja na www.join1goal.com ili na www.telenor.rs.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.