Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.11.2005.| 16:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

GTZ organizovao posetu vrhunskih proizvođača vina iz SCG najpoznatijim vinarijama Nemačke

Nemačka organizacija za tehničku saradnju GTZ je u okviru WBF-Programa podrške ekonomskom razvoju i zapošljavanju u Srbiji organizovala studijsko putovanje za proizvođače vina iz Srbije i Crne Gore u periodu od 13.-20.11.2005.

U organizaciji Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GTZ) vinarije i institucije u Nemačkoj oblasti Rheingau i Pfalz posetili su predstavnici vinarija iz SCG i to: „Navip“, „Vrsački vinogradi“, „Vinoprodukt-Čoka“, „Vino Župa“, „Wineco“, „Vinovita“, „Podrum Aleksandrović“, „Vindulo“, „Dulka“ ,“Sjekloća“ i „Noeze“ kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srbije i Republike Crne Gore, Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Srbije, Enološke stanice iz Vršca i Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo iz Sremskih Karlovaca.

Studijsko putovanje obuhvatilo je posetu Istraživačkom institutu u Gajzenhajmu koji je jedan od najpoznatijih u Evropi, a bavi se sortama vinove loze, kloniranjem i selekcijom sorti vinove loze. Učesnici su takođe imali priliku da degustiraju Rajnski rizling, Burgundac, Mueller Thurgau i druge sorte vina koje su karakteristične za ovu oblast prilikom poseta vinskim dobrima i vinarijama. Sa poslovanjem i marketinskim aktivnostima čiji je cilj građenje imidža nemačkih vina u zemlji i inostranstvu, vinari su se upoznali u Nemačkom institutu za vino (DWI) u Majncu.

autor Nikola Kostadinović

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.