NavMenu

Koncert holandskog ansambla Holland Baroque 17. marta u Beogradu, u saradnji sa ansamblom Beogradski barok

Izvor: eKapija Utorak, 09.03.2021. 16:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PopTika/shutterstock.com)Ilustracija
Ugledni svetski ansambl Holland Baroque (Holandski barok) održaće koncert u sredu, 17. marta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine sa početkom u 19 časova, u saradnji sa ansamblom Beogradski barok. Uz pridržavanje svih epidemioloških mera, publika će imati priliku da čuje program pod nazivom Mundus inversus koji donosi presek žanra italijanskog instrumentalnog koncerta 17. i 18. veka, u širokom rasponu od "končerta grosa", preko "virtuoznog koncerta" do "rokoko" stila.

U organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF, Holandski barok prvi put nastupa u Beogradu zajedno sa ansamblom Beogradski barok, na čiju je inicijativu i došlo do ove saradnje, u okviru njihovog ciklusa "Evropa u gostima". Saradnja dva ansambla je ostvarena kao deo serije koncerata "Evropa u gostima 2021" a na inicijativu Katarine Aleksić, koja je član oba ansambla, u Srbiji i Holandiji.

Ansambl Holland Baroque, koji predvode sestre bliznakinje, čembalistkinja Tineke Stenbrink i violinistkinja Judit Stenbrink, uživa reputaciju jednog od najboljih ansambala za baroknu muziku u Evropi. Holandski barok redovno sarađuje sa vodećim evropskim umetnicima kao što su gambista Paolo Pandolfo, mandolinista Avi Avital, violončelista Đovani Solima, a ističe se inovativnim programima i nekonvencionalnim pristupom koji briše granice između žanrova i epoha.

Ulaznice za ovaj koncert se mogu nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 600 dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.