NavMenu

Iz Francuske stiže vino posvećeno pandemiji koronavirusa

Izvor: Vino & fino Utorak, 09.03.2021. 11:28
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / Vinotecarium)
Francuski vinar Žan Plezentan (njegovo prezime prikladno znači "šaljivdžija") stvorio je vino koje je nazvao po pandemiji bolesti kovid-19. Izuzetno inteligentno dizajnirana etiketa napravljena je tako da podseća na uputstva u vezi sa higijenskim merama koja sada srećemo na svakom koraku, a vino se zove La Cuvée Qu'on vide 19.

Posredi je neprevodiva igra reči: fraza koja se otprilike prevodi kao "boca koju praznimo" stilizovana je tako da liči na reč "Covid".

- Na ovu ideju došao sam tokom berbe. Bilo mi je potrebno nešto vremena da ostvarim ovu zamisao, ali ona je u osnovi veoma jednostavna - rekao je Plezentan, suvlasnik vinarije Domaine Jaulin-Plaisantin u kojoj se na 16 hektara uzgaja organski sertifikovana vinova loza u okviru apelacije Šinon u dolini Loare.

Na zadnjoj strani etikete dizajn je dodatno objašnjen optimističnim rečima: "2019 nije donela samo virus, već i dobru berbu".

Vino se trenutno prodaje i poklanja klijentima i poslovnim partnerima ove vinske kuće, ali je, zahvaljujući internetu, pojačano interesovanje za ovu etiketu. Plezentan priznaje da nije vičan u promovisanju vina preko društvenih mreža:

- Gotovo da ne koristim društvene mreže, ali sada vidim da bih mogao da počnem, jer je to, čini se, obavezno - rekao je duhoviti vinar, koji navodi i da je veoma prijatno iznenađen reakcijama na Facebook-u.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.