Izvor: eKapija | Ponedeljak, 07.06.2010.| 09:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

U trci za TE-TO Novi Sad četiri strane kompanije

(Foto: b)

Ruska "Optima group", slovačka "PPC Energy group", slovenački "HSE Balkan Energy" i italijanski "Edison" otkupili su tendersku dokumentaciju za učešće na tenderu za modernizaciju i proširenje kapaciteta Termoelektrane toplane (TE TO) Novi Sad. Rok za podnošenje ponuda za ovu gasnu elektranu je 1. oktobar ove godine a u "Elektroprivredi Srbije" (EPS), koja je sa gradom Novim Sadom sredinom prošle godine osnovala Društvo za kombinovanu proizvodnju termoelektrične i toplotne energije "Energija Novi Sad" (ENS) očekuju da će pregovori sa izabranim strateškim partnerom početi već u decembru ove godine.

Zoran Manasijević, pomoćnik direktora EPS-a za tehnički sistem kaže da je, uprkos kašnjenju celog postupka za izbor strateškog partnera za TE TO Novi Sad optimista, jer su tendersku dokumentaciju otkupile velike energetske kompanije.

- Neke komanije, koje su se interesovale za učešće na ovom tenderu obavestile su nas da, zbog promene investicione politike, odustaju od učešća u tenderskoj proceduri - kaže Manasijević za "Balkanmagazin", odbijajući da potvrdi da je reč o češkom ČEZ-u.

Manasijević, takođe, nije želeo da komentariše otkud među ove četiri firme nema nemačkog RWE-a.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.