NavMenu

Užice za poljoprivredu i ruralni razvoj izdvojilo 32 miliona dinara iz budžeta

Izvor: eKapija Ponedeljak, 08.03.2021. 08:51
Komentari
Podeli
(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Članovi Veća Užica prihvatili su Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada za 2021. godinu. Ovim Programom utvrđuje se struktura mera, namena i način korišćenja sredstava od 32 miliona dinara, koji su budžetom opredeljeni za ovu oblast.

Korisnici mera podrške, koji će moći da konkurišu, su registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije grada Užica sa aktivnim statusom.

Odlučeno je da se Užice pridruži inicijativi "Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju".

- Pristupanjem ovoj Inicijativi, grad se obavezuje da će do 2030. godine smanjiti emisije CO2 i drugih gasova sa efektom staklene bašte za najmanje 40% efikasnom upotrebom energije i većim korišćenjem obnovljivih izvora energije - navodi se na sajtu Grada.

U saopštenju se dodaje da su sonesena i rešenja kojim se dodeljuju jednokratne novčane pomoć domaćinstvima koja su zadesile elementarne nesreće, odnosno požari.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.