NavMenu

Privreda u Pirotu će gas moći da koristi od 2023. godine

Izvor: Beta Petak, 05.03.2021. 11:57
Komentari
Podeli
Pirot (Foto: ollirg//shutterstock.com)Pirot
Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je da tender za izgradnju deonice gasovoda od Dimitrovgrada do Niša, na gasnoj interkonekciji Niš - Sofija treba da bude raspisan 17. marta, kao i da je to od velikog značaja za dalji razvoj Pirota.

Vasić je za TV Pirot izjavio da je u Bugarskoj već izabran izvođač radova za deonicu od Sofije do granice sa Srbijom.

- U planu je da gasovod bude operativan u junu naredne godine. Potom će se raditi na odvajanju kraka ka Pirotu kako bi i grad mogao da se snabdeva gasom. Ovaj krak za Pirot od magistralnog gasovoda je važan za naš grad kako bi Toplana, ali i pirotska privreda, odatle mogla da koristi gas - rekao je Vasić.

On je dodao da su o tome već razgovarali predstavnici pirotske kompanije Tigar Tyres i direktor Srbijagasa.

- Izgradnju tog kraka, odnosno sekundarne mreže, prema najavama, finansiraće Srbijagas, a vrednost te investicije je izmedju 10 i 20 mil EUR - rekao je Vasić, dodajući da očekuje da će, prema sadašnjim planovima i prognozama, pirotska privreda gas moći da koristi od kraja 2023. godine.

Prema njegovim rečima, Pirotu, kao gradu i destinaciji za investitore, nedostaje upravo gasovod.

- Svega tri kompanije Michelin-a u Evropi koriste ugalj, jer nemaju mogućnost za korišćenje gasa kao energenta, a jedna od njih je njihova kompanija Tigar Tyres u Pirotu - rekao je Vasić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.