NavMenu

Nemački Continental u nedelju otvara fabriku u Novom Sadu - Na leto gradnja još jednog kompleksa

Izvor: NS Uživo Petak, 05.03.2021. 12:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Continental počinje da radi u nedelju u Novom Sadu, a na leto kreće sa gradnjom još jednog kompleksa, najavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

- Fabriku Continental smo dobili i kroz dobar rezulatat Istraživačkog razvojnog centra. Tu su oni angažovali naše malde stručnjake. Dvadesetak naših državaljana se vratilo iz Nemačke, Sjedinjenih Država, Rumunije da radi u svojoj zemlji. Živite u svojoj državi, pričate na svom jeziku i imate platu iznad državnog proseka - naveo je Vučević u gostovanju na TV Vesti.

Vučević se najavio da u Novi Sad dolaze kapitalne vrednosti, da skače tržišna cena rada i da će se praviti proizvodi veće vrednosti.

Nova fabrika za proizvodnju automobilske elektronike u Novom Sadu, vredna je 140 mil EUR, a u njoj će, prema ranijim najavama biti zaposleno najmanje 500 radnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.