NavMenu

Grčku zatvaranje nedeljno košta 750 mil EUR

Izvor: Tanjug Petak, 05.03.2021. 08:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/geralt)Ilustracija
"Zatvaranje", odnosno stroge restriktivne mere zbog pandemije koronavirusa, Grčku nedeljno koštaju 750 mil EUR, izjavio je grčki ministar finansija Kristos Staikuras.

On je rekao da je grčka vlada podigla projekcije za troškove mera pomoći privredi i društvu na 11,6 mlrd EUR ove godine sa prvobitnih 7,5 mlrd EUR zbog produžetka negativnih pandemijskih pokazatelja.

Ministar je na konferenciji "FinForum 2021" rekao da će opterećenje državnog budžeta zbog novog produženja restriktivnih mera do 16. marta iznositi 1,2 mlrd EUR, prenosi ANA.

Dodao je da je vlada podržala realnu ekonomiju sa 27 mlrd EUR do sada tokom pandemije i da priprema plan za finansiranje fonda za oporavak.

U Grčkoj je u poslednja 24 sata registrovano 2.219 novih slučajeva koronavirusa, a preminulo je još 35 osoba.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.