NavMenu

Solar Energy Group gradi solarnu elektranu od 150 MW u Đakovici

Izvor: Balkan Green Energy News Sreda, 03.03.2021. 16:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock)Ilustracija
Prištinski operator sistema, prenosa i tržišta (KOSTT) saopštio je da je generalni direktor Mustafa Hasani potpisao ugovor sa direktorom preduzeća Solar Energy Group Europe Egbertom Schnuseom o povezivanju planiranog fotonaponskog postrojenja od 150 megavata na mrežu, prenosi Igor Todorović u tekstu za Balkan Green Energy News.

Projektovana snaga je 136 megavata ukoliko se računa izlazni učinak, u naizmeničnoj struji, dok nominalni kapacitet podrazumeva maksimum u jednosmernoj struji, stoji u objavi.


Solar Power Group planira da pogon instalira u opštini Đakovica na jugozapadu, a očekuje se da proizvodnja počne sledeće godine, saopštio je KOSTT. Ovo je jedan od najvećih projekata fotonaponskih postrojenja u izradi na Balkanskom poluostrvu.

Pomenuta institucija je dodala da će elektrana biti povezana na prenosnu mrežu od 110 kilovolti vodom od 6,5 kilometara do trafo-stanice Gjakova 1 od 110/35 kilovolti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.