NavMenu

Mišelinovi kuvari uskoro u Srbiji

Izvor: eKapija Sreda, 03.03.2021. 11:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Goran Bogicevic/shutterstock.com)Ilustracija
U aprilu deset mišelinovih kuvara iz italijanske organizacije Chefs for Life pripremaće srpske specijalitete na humanitarnoj večeri u hotelu Tonanti u Vrnjačkoj Banji, koja će imati za cilj prikupljanje sredstava za izgradnju doma za decu ometenu u razvoju i decu bez roditelja u ovoj opštini, najavila je Ljubica Komlenić, brend menadžer organizacije Chefs for Life, svetski kulinarski sudija i počasna članica Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije.

- Naš cilj je da u hotelu Tonanti organizujemo veče gde će svaki mišelinov šef dobiti srpski tradicionalni recept koji će, uz korišćenje srpskih proizvoda, pripremiti na "mišelin" način. To će biti spoj tradicije srpskog kulinarstva sa italijanskom kulturom - rekla je Komlenić.

Ona je istakla da ova organizacija, koja se bavi humanitarnim radom, okuplja 200 kuvara sa mišelinovom zvezdicom. Kako ističe, u prethodne dve godine svojim aktivnostima je pomogla otvaranje onkološkog odeljenja u bolnici u Breši, a namera im je da svoj rad prošire širom sveta. Srbija je prva zemlja od koje počinju, prenela je Privredna komora Srbije.

Masimo Fecardi, kuvar sa mišelinovom zvezdicom istakao je da srpska jela nose veliku tradiciju ali i veliki potencijal za razvoj načina pripremanja jela gde je obuhvaćen ceo proces pažljive pripreme čiji su rezultat vrhunski specijaliteti.

- Gostovanje deset 'mišelinovih' kuvara u aprilu mesecu u hotelu Tonanti je prvi kulinarski spektakl ovog tipa u Srbiji koji će postaviti našu zemlju na svetsku kulinarsku scenu, a Vrnjačku banju istaći kao regionalni turistički centar - rekao je Aleksandar Gvozdić, direktor hotela Tonanti i istakao da će humanitarna akcija biti održana uz poštovanje najstrožih epidemioloških mera.






Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.