NavMenu

Kompanija Luss Textile iz Raške kandidat za dobavljača modnog brenda Plein

Izvor: eKapija+ Utorak, 02.03.2021. 13:33
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandra Čuturilo)
Poznati svetski modni dizajner Filip Plejn, osnivač kompanije Philipp Plein International Group, posetio je domaću firmu Luss Textile u Draganićima nadomak Raške i sa menadžmentom te kompanije razgovarao o mogućnostima buduće saradnje i zajedničkih poslova.

Sava Mitrović, direktor Luss Textile, istakao je da je kompanija u protekle dve godine uspela Rašku da stavi na mapu najozbiljnijih svetskih proizvođača odevnih tekstilnih predmeta.

- Krajem nedelje imaćemo prvi radni sastanak o mogućnostima da se pokrene proizvodnja odevnih predmeta za Filip Plejna. U planu je da fabrika zaposli još 200 radnika sa teritorije Raška i želja nam je da nastavimo ovim tempom, da budemo motor razvoja Raške i celog regiona - naglasio je Mitrović.

Dizajner je izrazio zadovoljstvo posetom fabrici u opštini Raška, zahvaljujući pozivu predsednika PKS Marka Čadeža.

- Veliko je zadovoljstvo videti tako moderno mesto za proizvodnju, s obzirom na udaljenost od Beograda posebno, jer uvek tražimo nove dobavljače koji mogu da ispune naše standarde i zahteve u smislu dizajna proizvoda i kvaliteta. Luss Textile ima mnogo interesantnih mogućnosti da postane dobavljač za naš brend. Mi proizvodimo oko milion komada odeće godišnje. Radimo uglavnom u Evropi i Aziji, ali za nas Evropa postaje sve više važna zbog blizine našeg centralnog skladišta. Mogućnosti ove fabrike su velike, imaju širok spektar proizvoda - rekao je Plejn.
(Foto: Aleksandra Čuturilo)
Plejn je, po rečima Čadeža, u svetu trenutno jedan od najcenjenijih kreatora, koji diktira modne trendove, čovek koji je napravio fascinantnu svetsku karijeru.

- Velika je čast biti danas sa Filipom u Raškoj, u fabrici koja je jedna od najmodernijih u Evropi i već proizvodi za velike brendove. Ne postoji nijedan Fešn Vik, nijedan grad u kome Filip Plejn nije najzanimljivija i najkreativnija ličnost. Upravo je došao sa Fešn Vika u Milanu, kao što je rekao, sleteo je ovde u Rašku, i razgovaramo i nadamo se dobrim poslovima, zajedno sa ovim sjajnim čovekom . rekao je Čadež.

Luss Textile renomirani je proizvođač garderobe, radno-zaštitne odeće, vojno-policijskih i korporativnih uniformi.

Fabrika je počela sa radom januara 2019. godine, a već uspešno sarađuje sa kompanijom Replay, kao i sa najpoznatijim svetskim modnim brendom koji se bravi prodajom perjanih jakni. Više od 90 odsto proizvoda plasira na evropsko tržište, trenutno zapošljava oko 300 radnika, a namerava da u narednih pet godina uposli do 750 ljudi iz Raške, Novog Pazara, Leposavića i drugih okolnih mesta.

Philipp Plein International Group koja uključuje brend Philipp Plein, Plein Sport i Billionaire, proizvodi garderobu, cipele, aksesoar i nameštaj. Filip Plejn je dobitnik velikog broja priznanja, sarađuje sa poznatim ličnostima iz sveta šou biznisa i mode i ima butike od Londona, Pariza, Milana, Njujorka do Hong Konga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.