NavMenu

U pripremi dokumentacija za gradnju prečistača otpadnih voda u Zrenjaninu - Grad će obezbediti zemljiše pored industrijske zone Jugoistok

Izvor: eKapija Utorak, 02.03.2021. 11:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mr.water/shutterstock.com)Ilustracija
Priprema neophodne dokumentacije u cilju dobijanja građevinske dozvole za prečistač otpadnih voda u Zrenjaninu bila je tema sastanka čelnika Grada sa predstavnicima kompanije Metito - investitorom i projektantom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u tom gradu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kompanije Metito iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kancelarije u Beogradu, kao i predstavnici kompanije Ehting iz Beograda, kojoj je poveren posao projektovanja budućeg postrojenja do dobijanja građevinske dozvole.
Ugovor za izgradnju i upravljanje prečistačem za otpadne vode, vredan oko 30 mil EUR između Grada Zrenjanina i kompanije Metito iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) potpisan je početkom novembra prošle godine.

Valid Madvar, potpredsednik kompanije Metito je tada izrazio zadovoljstvo što se projekat realizuje uz veliku podršku Grada Zrenjanina i Republike Srbije i ukazao da je reč o javno-privatnom partnerstvu, a da će projekat trajati narednih 25 godina.
Kazao je i da će projekat doneti mnogo novih radnih mesta, ali i jači ekološki standard i sigurnije životno okruženje.
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, naglasivši izuzetan značaj izgradnje prečistača otpadnih voda, rekao je tada i da obaveze Grada Zrenjanina nisu finansijske prirode, već da one podrazumevaju zemljište, koje je obezbeđeno na obodu industrijske zone Jugoistok, i povezivanje gradske kanalizacije sa budućim prečistačem.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.